- In cat timp ar trebui sa primesc pensia alimentara?... ma refer si la cea retroactiva...Sentinta a sosit in urma cu 2 saptamani...
- Fostul meu sot spune ca din mai a fost disponibilzat...Nu stiu daca e somer sau nu...
In cazul asta, cum voi primi pensia alimentara?...De unde i se vor trage cei 1/3 hotarati de instanta?...
- Ce se intampla cu pensia alimentara retroactiva, in situatia data?..Adica, in momentul in care s-a pronuntat instanta cu privire la divortul nostru, el mai era inca angajat...
pensia retoactiva trebuie sa -o plateasca chiar daca nu are serviciu ce a hoatarat instanta trebuie sa respecte , daca nu mai are serviciu el trebuie sa ceara in instanta recalcularea pensei de intretinere
daca nu plateste totusi dvs il puteti actiona in instanta ptr abandon de familie ( fapta penala)
In primul rand verificati la locul de munca al fostului sot daca acesta mai este angajat sau nu, pentru ca in situatia in care a fost disponibilizat hotararea obtinuta de 33 % din veniturile realizate de catre acesta nu mai are eficacitate juridica, fiind astfel stabilita pentru o situatie care nu mai este de actualitate si in acest caz este necesara astfel promovarea unei alte actiuni de stabilirea pensie la venitul minim pe economie.
Poprirea pe venit pleaca de la instanta in ziua pronuntarii sentintei, deci in mod firesc in termen de o luna ar trebui sa primiti pensia daca acesta mai lucreaza.
Pentru pensia retroactiva va trebui sa procedati la executare silita iar daca nu are venit sau imobil in proprietate nu aveti cum executa.
Ceea ce pot adauga e faptul ca stiu sigur ca nu mai lucreaza unde a lucrat, insa stiu ca lucreaza altundeva, dar la negru...
Are vreo importanta contextul in care a plecat sau a fost disponibilizat de la vechiul loc de munca?...El nu a vrut sa-mi dea detalii....
Imi cer scuze ptr urmatoarea intrebare banala: ce inseamna in ziua pronuntarii sentintei?......Ziua comunicarii sentintei?, sau cand va fi definitiva si irevocabila?
Sau e vorba de chiar ziua in care instanta hotaraste desfacerea casatoriei?
1.-ziua pronuntarii sentintei=ziua in care instanta de fond a pronunat solutia in dosarul de divort
2.-ziua comunicarii=ziua in care va ajunge sentinta motivata la domiciliul dvs.
3.-sentinta devine definitiva si irevocabila daca nu se declara apel, sau daca dupa apel nu se mai declara recurs sau dupa ce s-au epuizat ambele cai de atac.
Sper sa va fi lamurit.
Asadar, in ziua pronuntarii sentintei, el inca mai lucra, si a mai lucrat acolo inca o luna jumatate aproape...
In aceasta situatie, n-ar trebui sa-mi plateasca oricum acel cuantum de 33% din veniturile declarate? cel putin pe ultimele 6 luni, cat mai lucra inca....
Si in cazul in care nu mai lucreaza..sau cel putin n-are venituri declarate...el ar trebui sa deschida un alt proces ptr diminuarea pensiei alimentare?