avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara intarzie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara intarzie

As avea si eu cateva intrebari, va rog frumos.

- In cat timp ar trebui sa primesc pensia alimentara?... ma refer si la cea retroactiva...Sentinta a sosit in urma cu 2 saptamani...

- Fostul meu sot spune ca din mai a fost disponibilzat...Nu stiu daca e somer sau nu...
In cazul asta, cum voi primi pensia alimentara?...De unde i se vor trage cei 1/3 hotarati de instanta?...

- Ce se intampla cu pensia alimentara retroactiva, in situatia data?..Adica, in momentul in care s-a pronuntat instanta cu privire la divortul nostru, el mai era inca angajat...

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 19:42, 2 Iulie 2010
are obligatia sa plateasca pensia conform sentintei. in cazul in care nu va plateste pensia timp de 2 luni de la data sentintei puteti face plangere penala .
simonette12 a scris:

Pentru pensia retroactiva va trebui sa procedati la executare silita iar daca nu are venit sau imobil in proprietate nu aveti cum executa.

Va rog, as mai avea unele nelamuriri...

Ce inseamna mai exact "executare silita"?..adica confiscarea unui bun propriu, indiferent de valoarea sa?

Tocmai am fost anuntata in mod indirect, ca nu mai are niciun venit, ca nu-si permite nimic, nici macar pensia alimenantara stabilita in instanta...De cea retroactiva nici nu se pune problema...
Desi, tind sa cred ca nu este adevarat...

Ce imi ramane de facut?

va multumesc!

Astept cu respect raspunsurile dvs.

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)