In aceasta situatie, cel mai bine ar fi sa mergeti la sectia de politie si sa intrebati care este stadiul dosarului. Eventual, ati mai putea depune o noua plangere impotriva acestei persoane. Din pacate, in opinia mea, fara ajutorul unui avocat care sa va urmareasca interesele nu veti avea foarte multe rezultate, fiindca daca pana acum politia nu a luat masurile necesare retinerii si arestarii suspectului, nu vor face foarte multe in acest sens nici de acum incolo. Iar daca veti insista, riscati sa obtineti exact contrariul a ceea ce doriti. In cazul in care nu va permiteti un avocat, puteti solicita organelor de politie sa va fie desemnat un avocat din oficiu, fiindca nu aveti cunostintele necesare pentru a va proteja interesele.
individul a recunoscut ca l-am gasit in casa fara vointa mea, iar politia a gasit haina pe care a lasat-o cand a fugit
la politie acesta a recunoscut ca are haina ramasa in bucatarie si ca in haina are 3 telefoane
politia a venit a constatat acest lucru
mai tarziu am vazut ca-mi lipseau 2 tel
acestea faceau parte din cele 3 declarate de infractor
politia m-i le-a restituit ulterior in baza unei cereri
as vrea sa mai adaug ca atunci cand am dat declaratie la politie, nu a fost mentionata fapta de tentativa de viol
politia m-a indrumat sa scriu ca asupra mea au avut loc "si alte violente"
din cauza starii in care eram, nu am putut sa ma concentrez asupra unei declaratii cuprinzatoare care sa-incrimineze destul de mult pe faptuitor.
ma gandesc ca aici unde locuiesc eu, in general politia este blanda cu infractorii
sunt foarte ingrijorata din cauza lipsei de eficienta a celor care ar trebui sa ne asigure linistea
cand politia umbla cu duhul blandetii, abuzurile infractorilor se imultesc
am incercat sa cer politiei sa aplice art 293 , 360 si 199 cpp care arata ca in cauza de fata trebuia sa fie arestat si judecat la urgenta si deja se simt jigniti de " tupeul meu"
vreau sa-mi asigur linistea si siguranta in casa mea, dar cum?
In primul rand doamna, cam asta este problema politiei de la tara - EDITAT de moderator -vă rog să evita?i astfel de aprecieri la adresa unor categorii profesionale.Mul?umesc.
In al doilea rand, daca le arati ca ai si putina carte (mai exact formuland, mai mult decat ei), se uita la tine ca la ultimul caine si-ti spun "stati linistit, stim noi sa rezolvam treaba / urmam procedurile legale" ... care tin si cate un an de zile fara niciun rezultat.
In al treilea rand, daca il cunoasteti pe faptuitor, respectiv numele si prenumele acestuia, formulati si depuneti o trimitere in judecata la judecatoria orasului dumneavoastra, exemplificand exact ce ati scris aici pe forum.
In al patrulea rand, tot in cererea de trimitere in judecata, mentionati "rog prin prezenta a transfera catre instanta penala, intrucat faptele comise de infractor sunt de natura penala, respectiv :
Art 224 Noul Cod Penal - Violarea de domiciliu, ce prevede inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda
Art 218 Noul Cod Penal - Violul, raportat la alineatul 6, intrucat faptuitorul, prin actiunile sale, mi-a mentionat sa ma dezbrac, imbrancindu-ma pe pat.
Art 193 Noul Cod Penal - Lovirea sau alte violenţe, ce prevede inchisoarea de la 3 luni la 2 ani, intrucat acesta m-a imbrancit, mi-a rupt mana trantindu-mi usa peste ea
apoi .... pentru "albastrei" ... va recomand, tot in aceiasi cerere, sa mentionati :
"Intrucat interesele mele de cetatean roman intr-un stat de drept imi sunt incalcate, respectiv art 22 (dreptul la viata si la integritate fizica si psihica), art 27 (dreptul asupra domiciliului), art 34 (dreptul la ocrotirea sanatatii), art 44 (dreptul la proprietate privata) ce-mi sunt garantate de Constitutia Romaniei , fac urmatoarele precizari :
Tragerea la raspundere penala a agentului de politie X ( cel care v-a luat , teoretic, in considerare plangerea) , intrucat indiferenta si neglijenta sa incalca temeiul Art. 298 Noul Cod Penal ce prevede Neglijenta in serviciu.
Dar ..... - va sfatuiesc intai sa faceti , la fel, o petitie scrisa in care sa o inmanati personal catre comandantul Inspectoratului Judetean de Politie (al orasului dumneavoastra), in care va veti prezenta si in audienta si ii veti spune atunci ca functionarii aceea care sunt platiti din bani publici nu-si fac treaba si dumneavoastra stati cu frica in casa. Va urma sa vina cineva de la Control Intern si-i vor lua la intrebari pe politisti, dar nah, de obicei, la noi in tara, se lasa cu o hartie scrisa si treburile putrezite raman la fel. Ca paranteza, asta am patit eu acum jumatate de an; cand am mai facut inca o petitie acum 2 luni la inspectorat cum ca 2 politisti din comuna au comportari abuzive si au incalcat vreo 5-6 coduri penale, s-a lasat cu Parchetul sub birourile lor. Ideea este cam asa : pana la instantele judecatoresti, toate chestiunile trebuie sa treaca de 2 ori prin registre, adica sa fie aratat negru pe alb ca se incalca niste drepturi, fie ca e in politie, administratie publica, scoli, institutii, afaceri, etc...
In al cincilea rand, mai faceti o hartie si catre Parchet, in care sa aratati si faptele penale ale faptuitorului si incompetenta politiei. Numai ca Parchetul nu prea asculta de oamenii obisnuiti, hartiile ramanand ceva timp pe birourile lor, doar Judecatoria este cea competenta sa rezolve in cel mai scurt timp.
Eu va zic doamna draga din proprie experienta, am depuse pe rol 3 dosare civile si 3 penale in instanta, in toate fiind reclamant. Documentati-va de pe internet ca nu va costa nimic. Eu am patit-o platind 100 de lei la o avocata pentru niste informatii si nu m-a ajutat deloc, tot internetul si forumurile au fost cele de ajutor. In al doilea rand, copiati-va de pe internet noul cod penal, noul cod de procedura penala, codul civil si noul cod de procedura civila si ... SPOR LA LECTURA.
Daca mai aveti nelamuriri, nu ezitati sa intrebati. Sau sa ma intrebati :D... eu anul acesta ma specializez in Drept. Si eu am niste drepturi ce mi-au fost lezate si in loc sa fiu lasat in pace sa-mi continui afacerea, mi-au pus-o pe butuci. Asa ca m-am apucat de lectura. Apucati-va si dumneavoastra, nu se stie niciodata cand vom mai avea nevoie de ele...