avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public

Buna ziua,
am vrut sa ma inscriu la un concurs pentru inspector asistent unde conditia necesara era vechime in specialitatea studilor de un an. studiile mele erau pe stiinte ale omunicarii( aici corespund) numai ca angajatorul nu m-a incadrat cu salariu de studii superioare( motivand ca in COR nu era obligatoriu sa fiu incadrata cu salariu pentru studii superioare).
mi s-a spus ca nu pot participa la concurs pentru ca nu am fost incadrata cu salariu de studii superioare desi am studiile necesare si am si master pe administratie publica.
as vrea sa stiu daca am vreo snasa sa ma inscriu sau pur si simplu studiile nu au nici o importanta daca nu am fost incadrata cu salariu de studii superioare.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 18:13, 5 Mai 2009
Ce functie din COR ati avut in contract (e aceeasi ca in carnetul de munca)?

H.G. nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici
ART. 3
In sensul prezentei hotarari, termenii si notiunile folosite au urmatoarele semnificatii:
l) vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice - experienta dobandita in temeiul unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberala, demonstrata cu documente corespunzatoare de catre persoana care a desfasurat o activitate intr-o functie de specialitate corespunzatoare profesiei sau specializarii sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a invatamantului in Romania

Daca in contractul individual de munca si in carnetul de munca aveti trecut salariul pentru studii medii - nu indepliniti conditia de vechime de 1 an in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice necesare pentru functia publica de inspector, clasa I, gradul asistent, daca ati avut salariul stabilit pentru studii superioare si puteti aduce fisa postului din care sa rezulte ca cerinta de ocupare erau studiile superioare - specialitatea absolvita de dvs. - indepliniti conditia de vechime.
342906 acesta este codul ocupatiei din COR. eu sunt licentiata in realtii publice si comunicare.daca am avut ca profesie liberala(prin pfi) activitatea de studiere a pietei etc cod caen 7413. nici asa nu am sanse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respins selectie dosare concurs administratie Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Respins la selectie dosare Consilier superior. Se poate actiona in contencios administrativ? Buna seara, M-am inscris la un concurs organizat de catre o ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor alexdobree alexdobree Buna ziua! As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma \"vechime in specialitatea studiilor\". Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ... (vezi toată discuția)
Funcția de administrator al unui srl reprezintă vechime in specialitate? florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am funcția de administrator al unui SRL de 5 ani, prin statut, nu am contract de munca, studii superioare economice - management. Pentru un ... (vezi toată discuția)