avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Trafic de tigari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Trafic de tigari

Am o intrebare. Sunt inculpat intrun dosar, si am fost si arestat prev..dupa aceea. am fost sub control judiciar... la ultimul proces mi sa ridicat restrictia de a nu părăsi țara, si chiar procuroarea a cerut asta. Acuma ce sa cred..am sanse la suspendare? Nam antecedente penale, iar avocata numi prea spune mare lucru.. Mulțumesc anticipat! :sorry:
Cel mai recent răspuns: cdr20 , utilizator 13:24, 6 Mai 2014
stiti ca asta depinde de multi factori...
atata timp cat aveti un avocat si l-ati si platit, ar fi normal sa deschida gura si sa va dea explicatiile dorite, fiindca situatia dvs nu-i prea roz si de aici si teama dvs...care daca avocatul dvs are si putin suflet, poate sa va ajute, sa va explice, sa va calmeze stresul.


Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere

Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Art. 91. - (1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Când pedeapsa închisorii este însoţită de pedeapsa amenzii aplicate în condiţiile art. 62, amenda se execută chiar dacă executarea pedepsei închisorii a fost suspendată sub supraveghere.
(3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:
a) pedeapsa aplicată este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost iniţial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;
c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a întemeiat condamnarea, precum şi a celor ce au determinat suspendarea executării pedepsei şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

Termenul de supraveghere

Art. 92. - (1) Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen de supraveghere pentru condamnat şi este cuprinsă între 2 şi 4 ani, fără a putea fi însă mai mică decât durata pedepsei aplicate.
(2) Termenul de supraveghere se calculează de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă.
(3) Pe durata termenului de supraveghere condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile ce îi revin, în condiţiile stabilite de instanţă.
Multumesc! Dmna avocata atata a spus inca la inceput ca ne zbatem pentru suspendare, ori o crezut ea ca noi credem ca nu face mai nimica ori nustiu de ce a spus asta... din momendat ce nus recidivist, am avut si miam reluat locul de munca după ce am iesit din pușcărie... cel putin sunt in dosar persoane care sunt recidiviști. Acuma cea fi a fi...ca oricum daca dmna judecatoare se trezeste bine dispusa in ziua cand da sentinta, atunci a fi bine, daca nu atunci ma astept la cei mai rau... ca vad ca asa se face la noi in tara...
Aveti sanse la suspendare dar depinde de mai multe lucruri.
Nu ar fi un caz singular sa se aplice o pedeapsa cu suspendare dar depinde si de cantitatea traficata, prejudiciu, etc.
O data am fost prins pe drum, si la perchezitie nu sau gasit la mine nimica... dar in schimb sunt bagat in grup organizat cu inca vreo 20 de pers... nu mi se pare corect ce au facut..pentru ca numai vreo 4 pers cunosc din toti..dar ei vezi doamne sau gandit ca or prinde o captura mare..un grup mare...iar prejudiciul este urias..pt ca din cate am auzit la unu sau gasit acasa o gramada de tigari si restu au mai fost prinsi..numai ca nui cunosc deci nustiu cat adevar ii in asta.. eu sper la suspendare pt ca totusi nui asa cum cred ei ca au fost..si in plus nus recidivist..de 10 ani am un loc de munca..deci is la locu meu numai nah omu isi mai incearca norocu...
Banuiam ca este asa.
Depinde foarte mult si cum veti fi aparat si cum ati fost sfatuit.
Depinde si ce rol ati avut in grup...

Alte discuții în legătură

Delapidare Claudiana1 Claudiana1 In 2015 un amic a delapidat firma la care lucra de 7500 de lei. In timpul cercetarii penale a recunoscut fapta desi nu a restituit banii. Stiu ca ii trebuie un ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)