avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema loc parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema loc parcare

Buna ziua,

Am o problema cu un loc de parcare si as vrea sa va cer parerea: de curand am aflat la modul "dureros" ca locul pe care parcam si pe care il plateam de 4 ani nu era "locul meu". Tot cu aceasta ocazie am aflat ca locul platit de mine de 4 ani figureaza doar intr-o parcare ce exista in acte, nu si pe teren. Desi inspectorul de zona si seful directiei parcari mi-au dat dreptate verbal, tot eu eram cel care trebuia sa le semnalez un alt posibil loc "gol" pentru a mi-l acorda si astfel sa fie rezolvata problema aparuta practic din greseala unui functionar public.
Intrucat nu mi s-a parut normala situatia, am facut o sesizare scrisa pe care am trimis-o la seful directiei parcari, la un director de la primarie care are in subordine directia parcari, cat si primarului de sector.
In fiecare caz am primit numar de inregistrare: 3 si 4.04.2014.
1) din cate stiam eu, termenul in care ar fi trebuit sa primesc un raspuns in scris la sesizarea mea este de 30 de zile calendaristice, termen care a trecut. Daca aceasta este situatia stipulata de lege, cum ar trebui sa procedez in continuare, cum as putea escalada problema in continuare?
2) considerati oportuna actionarea in justitie a primariei/directiei parcari pentru ca am platit timp de 4 ani un loc de parcare care de fapt nu mi-a fost concesionat? Nu am considerat pana acum aceasta varianta intrucat suma nu este foarte mare (sub 200 Ron).
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:48, 6 Mai 2014
Va recomand sa mai asteptati inca o perioada de circa 10 zile, apoi cu nr. de inregistrare al cererilor depuse , sa va adresati verbal la registratura primariei ,sau la biroul de relatii cu publicul si sa intrebati care este stadiul solutionarii cererilor dumneavoastra.
Catalin L a scris:
.. de curand am aflat la modul "dureros" ca locul pe care parcam si pe care il plateam de 4 ani nu era "locul meu".

Dar in acesti patru ani ati folosit locul de parcare ca si cum ar fi cel inchiriat de dumneavoastra si nimeni nu v-a deranjat. Ati folosit - ati platit!
Acum ce s-a intamplat? A solicitat cineva sa nu mai parcati acolo?
Faptul ca adresa din contract este alta fata de realitate se poate remedia pentru viitor, cel mai usor, prin schimbarea adresei din contract.
Eu cred ca asta trebuie sa le solicitati celor ce v-au inchiriata. Nu vad ce puteti solicita instantei pentru cei patru ani in care ati avut loc de parcare.
Dar, sigur, mai asteptati cateva zile si-apoi mergeti la ei cu copia sesizarii pe care ati depus-o solicitandu-le incheierea unui nou contract dar de data asta corect.
Am trecut si eu prin asta. Manevra functionarului de la primarie este simpla : pur si simplu renumeroteaza locurile de parcare. Cine se prinde de jmecherie se duce repejor la respectivul si 'marca banu' . Cine nu ,se alege cu un loc de parcare care nu exista.
Cu instanta nu cred ca rezolvi nimic : locurile astea sunt trecute intr-un caiet , primaria nu este obligata sa iti asigure loc de parcare, faptul ca ai avut un loc nu reprezinta obligatie contractuala pentru primarie sa iti ofere alt loc in continuare s.a.m.d....
Sfatul meu : fugutza la functionarul cu pricina , 'marci banu' si poate ai noroc sa ramana altul 'pe afara' . :thumbup:
Daca iti iese schema te vei simti mandru ca esti roman.:oops:
Catalin L a scris:

1) din cate stiam eu, termenul in care ar fi trebuit sa primesc un raspuns in scris la sesizarea mea este de 30 de zile calendaristice, termen care a trecut. Daca aceasta este situatia stipulata de lege, cum ar trebui sa procedez in continuare, cum as putea escalada problema in continuare?

In acest caz puteti sa va adresati conducerii institutiei. Mai multe detalii gasiti in legea 544 privind liberul acces la informatiile de interes public. Art 7 si 21

ART. 21
(1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorităţi ori instituţii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere şi atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat.
(2) Împotriva refuzului prevăzut la alin. (1) se poate depune reclamaţie la conducătorul autorităţii sau al instituţiei publice respective în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă către persoana lezată.

Multumesc pentru raspunsurile primite. O sa incerc sa mai fac unele precizari pentru claritate:
- @Adriantot, nu e chiar asa: am parcat pe locul nr X din acea parcare pentru ca avem contract pe locul X dar se pare ca intr-o parcare cu alt indicativ(parcare care am descoperit ca nu exista); pe teren indicativele nu sunt trecute nicaieri, iar eu cand am solicitat locul l-am solicitat in acea parcare.
Asa cum am parcat eu 4 ani acolo putea parca oricine, pentru ca locul respectiv nu era concesionat altcuiva; cand a fost concesionat unui nou locatar in bloc eu "am sarit din schema"...asadar Primaria practic nu mi-a oferit nimic "in schimbul" platii taxei respective;
- @ausfahrt: aici nu au renumerotat parcarea, ci pur si simplu de la inceput mi-au dat un loc intr-o parcare inexistenta(si care si acum dupa 4 ani exista in registrul lor; nici noul inspector de zona nu stia ca acea parcare nu exista pe teren pana nu i-am zis/demonstrat eu);
Atata timp cat am un contract VALID, platit la zi, cred totusi ca Primaria are obligatia sa-si achite obligatiile contractuale fata de mine si sa-mi ofere acel loc de parcare.
- @grandanat: din pacate sesizarea am trimis-o direct(3 exemplare) in ordine ierarhica pana la primarul de sector, asa ca nu prea mai stiu cum si cui sa escaladez.

...o sa mai astept o zi-doua si o sa sun eu la registratura, sa vad ce zic.

Merci

Alte discuții în legătură

Loc de parcare persoana handicap locomotor alx1 alx1 Locuiesc in sectorul 4 si de 7-8 luni de zile nu reusesc sa obtin locul de parcare pe care a parcat tatal meu care are un handicap locomotor. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Stergatoare ridicate pentru parcare pe loc marcat cu albastru mariustz mariustz Buna ziua, In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru. Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare florinbolocan florinbolocan Oameni Buni. Locuiesc in sectorul 4. Str Covasna mai exact. Am inceput tot dansul pentru un loc de parcare din luna aprilie a acestui an. Am facut dosarul tot, ... (vezi toată discuția)