avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxe si costuri asociate repatrierii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxe si costuri asociate repatrierii

Buna ziua,
Sunt cadru militar cu domiciliul stabil in Bucuresti si anul acesta ma voi repatria dupa executarea unei misiuni in afara teritorriului national, intr-un stat non-UE. Bunurile personale neinsotite vor fi transmise cu ajutorul unei companii de transport naval care, prin contract, va asigura si transportul rutier al acestora la Bucuresti, locatie unde doresc sa efectuez si formalitatile vamale. Cu aceasta ocazie ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a furniza un raspuns de specialitate la urmatoarele intrebari, precizand totodata (daca este posibil) si baza legala care a stat la fundamentarea raspunsului dumneavoastra:
1. Este obligatorie desemnarea unui comisionar vamal in portul Constanta din moment de formalitatile vamale se vor derula in Bucuresti?
2. Care sunt atributiile functionare ale unui astfel de comisionar vamal si costurile aproximative asociate serviciilor furnizate?
3. Se poate evita interventia unui comisionar vamal prin stabilirea unei legaturi directe cu operatorii punctului vamal? Este recomandabil sau nu o astfel de abordare?
4. Care sunt taxele care trebuiesc platite la importul bunurilor personale in tara? In calitate de cadru militar la repatriere sunt scutit de plata unor taxe vamale dar am inteles de la colegi ca sunt anumite taxe necesar a fi platite. Care sunt acestea?
In incheiere va multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si pentru sprijinul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Transport marfa nelu_nedi nelu_nedi Buna ziua. Am facut un import din China CIF.A fost numit deconsolidator al marfii o firma din Romania pe care ulterior a trebuit sa o imputernicesc sa se ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind armele neletale ContSters86467 ContSters86467 Cetatean cu dubla nationalitate cu domiciliul in UK, sunt practicant de aikido,(posed legitimatie de UK club) si ca urmare am cumparat o sabie de samurai ... (vezi toată discuția)
Import extracomunitar rochii mireasa DabisVops DabisVops Buna ziua, Detin un srl de 2 ani care se ocupa cu vanzarea de vopsele auto. Cum treaba nu sta prea roz, am decis sa mai deschid un magazin cu rochii de ... (vezi toată discuția)