avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce trebuie facut? tatal meu a murit , mama traieste suntem patru frati, fratele mai mare a intrat in curte si a construit o casa fara documente(autorizatie..etc),promitind ca v a face sucesiunea si noi fratii sa donam cota parte care ne revenea dupa tatal nostru,nu a facut nimic din toate cele promise cu toate ca noi cei 3 frati l-am imputernicit prin procura la notar sa faca succesiune mai tirziu a sustras actul casei si are domiciliu in comuna(inainte fiind in Vrancea) - fratele acum are domiciliul in comuna mamei, neeavind rol la primarie toate impozitele pe masini, amenzi sunt trecute pe rolul mamei, valoarea fiind mare deoarece nu s-a platit de 12 ani de cind fratele locuieste acolo, care sunt pasi care trebuiesc urmati pentru a face succesiunea? daca eu deschid succesiunea si platesc imi pot recupera bani de la frati?mentionez ca eu o ajut pe mama, deoarece fratele nu vorbeste cu mama mea si ceilalti 2 stau in alte judete, mai mentionez ca eu am facut dezgropamintea tatalui meu singura fara ajutorul fratilor si a mamei tot eu am ridicat monument de marmura si tot eu am investit in reparatiile curente ale casei parintesti. multumesc.
Incercati sa va intelegeti.
Daca nu va intelegeti ajungeti la instanta.
E posibil sa vrea sa inlature de la mostenire unii din mostenitori.

Adresati va instantei de judecata, in vederea dezbaterii succesorala si in vederea partajarii bunului indiviz.


Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).


Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune ( este totala ) .

Odata ce nu este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, ea nu poate fi instrainata de ceilalti comostenitori,catre terte persoane.


Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune (tatal decedat in urma cu 10 ani, familie ramasa - 3 frati si mama) cesar cesar Buna ziua domnilor,doamnelor Am o cunostinta care nu are acces internet si doreste sa fie lamurita in urmatoare problema Are varsta de 42 ani,tatal dansei a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionut_flory ionut_flory buna. suntem 5 frati iar tatal a murit acum trei ani.mama vrea sa lase totul unu nepot.poate lasa fara acordul nostru? ce se poate face ca fiecare frate sa isi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu a decedat.A fost casatorit cu o femeie(care nu este mama mea) timp de 40 ani,care a decedat cu 7 luni in urma;tatal meu nu a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)