avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Copie fisa medicala pacient medic familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Copie fisa medicala pacient medic familie

buna-ziua;pacientul are dreptul sa obtina copie xerox dupa fisa medicala sau doar sa o vada,in prezenta medicului de fam?si in acest din urma caz,poate sa-si ia notite?in legea drepturilor pacientului scrie ca avem dreptul la info medicale;rog raspuns comentat si argumentat cu text lege;va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianpaul169 , utilizator 15:22, 29 Ianuarie 2015
LEGE Nr. 46 din 21 ianuarie 2003
Legea drepturilor pacientului

ART. 24
Pacientul are acces la datele medicale personale.
****************************************************************
ORDIN Nr. 386 din 7 aprilie 2004
privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003

ART. 9
Unităţile trebuie să asigure accesul neîngrădit al pacienţilor la datele medicale personale.

asta stiam si eu,cand am pus intrebarea,am si specificat de legea drepturilor pacientului ca ne da acest drept,in intebare;copy-paste nu e ceea ce caut;asta o poate face oricine,nu neaparat specialisti in drept;ma intereseaza un raspuns bazat pe experienta din practica;mie mi-a spus medicul de familie ca nu poate sa-mi dea copie xerox,decat sa o vizionez in prezenta lui,asta desi i-am specificat de drepturile acordate de legea pacientului in acest sens
legislatia europeana ce prevede in acest caz?in alte tari membre ue cum se procedeaza cu datele personale ale pacientului,are dreptul sa le detina sau doar sa le vada?
daca am dreptul sa obtin copie dupa date medicale si sunt refuzat in continuare,ce pot face concret pt a beneficia de dreptul meu?
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
adrianpaul169, utilizator
Faceti o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), chiar si pe e-mail.
Va multumesc pt raspuns.Ar fi bine ca dupa rezolvarea unei probleme,cei care au avut-o sa posteze rezolvarea.
Aveti dreptate, asa se intampla de cele mai multe ori.

Alte discuții în legătură

Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Ce norme reglementeaza cadrul legal pentru inscrierea la un alt medic de familie laliuta laliuta Buna seara! Luna trecuta am vrut sa ma mut la un medic de familie in Bucuresti deoarece lucrez aici. Mi-am gasit medic de familie la care m-as fi putut inscrie ... (vezi toată discuția)
Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale alina81 alina81 Buna ziua, In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva. as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt ... (vezi toată discuția)