avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate decizie

Daca in Regulamentul intern stipuleaza ca " angajatu este obligat sa execute atributiile scrise transmise pe cale ierarhica, in afara fisei postului si a sarcinilor de serviciu" si cum primesc prin decizie a directorului general sa execut unele atributii in afara fisei postului, pot sa nu execut aceasta decizie?
Multumesc pentru raspuns
Ati semnat reg.intern?
Da, am semnat!

Acum, daca am semnat, prin decizie scrisa a directorului general (sigur la propunerea cuiva), pot sa primesc orice sarcina, chiar daca nu are nimic comun cu fisa postului? Si daca refuz decizia?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Multumesc pentru raspuns!

Cum, oricum!? aici fiecare isi exprima o parere, consider ca a cita numai dintr-o prevedere legislativa nu foloseste prea mult! Apreciez totusi ca pct c) al art 40 este marcat!
Prevederea legala foloseste , intrucat in baza acelui articol angajatorul dvs va poate da dispozitii cu caracter obligatoriu pentru dvs, bineinteles sub rezerva legalitatii acestora.

Daca considerati ca este nelegala vreo astfel de dispozitie, atunci o puteti refuza s-o indepliniti.

Alte discuții în legătură

Atributii in afara fisei postului Mik_2015 Mik_2015 Buna ziua, Incep prin a spune ca la locul de munca seful imi cere sa indeplinesc anumite atributii in afara fisei postului. La o discutie pe care am avut-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot refuza o delegare de competente (o dispozitie ... crepuscul2012@yahoo.ro crepuscul2012@yahoo.ro Buna ziua, Pot refuza o delegare de competente (o dispozitie de atributii ) pentru o functie de sef de servicu? Actualmente sunt angajat la stat, dar nu ... (vezi toată discuția)
Atributiile angajatului. RINCIK RINCIK Lucrez intr-o firma de vreo 6 luni,cand m-am angajat mi s-a adus la cunostinta sarcinile functiiei pe care o detin.Imi exercit sarcinile foarte bine,si vazand ... (vezi toată discuția)