avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributiile angajatului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributiile angajatului.

Lucrez intr-o firma de vreo 6 luni,cand m-am angajat mi s-a adus la cunostinta sarcinile functiiei pe care o detin.Imi exercit sarcinile foarte bine,si vazand directorul ca stiu sa fac sarcinile postului meu,dar ca ma descurc si pe alt domeniu s-a gandit sa imi mai dea o mare sarcina,care nu intra in atributia mea(o sarcina care apeland la cineva din domeniul dat,ar da o suma de vreo 6000 de roni),dar buzunarul meu nu are nimic de castigat in plus.Cand am semnat contractul de munca nu mi s-a dat si fisa postului sa o semnez.Am dreptul sa refuz sarcina cerute de director??pentru ca nu face nici parte din domeniul meu de activitate,nici din sarcinile mele de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2016
RINCIK, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:38, 9 Iulie 2016
Art..39 C.mun.
(2) Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;

b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;
d) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
.....

Art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
......

Le puteti refuza , sub rezerva legalitatii acelor atributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului puiu61 puiu61 Buna seara! Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi ... (vezi toată discuția)
Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)