avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului

Buna seara!
Sunt fochist la o instituţie de stat şi la schimbarea conducerii, noul director vrea să-mi treacă în fişa postului deschiderea şi închiderea instituţiei.Este legal sau pot contesta
această obligaţie?
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 27 August 2016
Din cate se pare sunt atributii specifice altei functii,aceleia de portar mai curand. Eu consider ca aceasta atributie nu ar face parte din fisa de post a unui fochist,deci teoretic ati putea contesta .

In unele institutii stiu ca se obisnuieste sa existe dintre salariati,prin rotatie desemnat un "ofiter de serviciu" care indeplineste si aceasta activitate
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
ContSters400311, utilizator
Art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Decizia de modificare a fisei postului poate fi contestata la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! exista posibilitatea ca o îngrijitoare de grădiniță ... alisa89 alisa89 Bună ziua! Exista posibilitatea ca o îngrijitoare de grădiniță cu 4 ore să aibă atribuții de fochist ? I se poate aloca aceasta responsabilitate de a ... (vezi toată discuția)
Atributiile angajatului. RINCIK RINCIK Lucrez intr-o firma de vreo 6 luni,cand m-am angajat mi s-a adus la cunostinta sarcinile functiiei pe care o detin.Imi exercit sarcinile foarte bine,si vazand ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa postului dana manea dana manea lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele ... (vezi toată discuția)