avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare indemnizatie pentru neplatire taxe locale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare indemnizatie pentru neplatire taxe locale

Buna seara,

In cazul in care, in urma primirii deciziei de suspendare a indemnizatiei pe baza neplatii taxelor si impozitelor, achit creantele restante in urmatoarea zi, care este procedura conform careia ajung, intr-un final, sa beneficiez din nou de indemnizatie? Si cam cat dureaza? In cazul meu, aceasta este ultima luna in care as mai fi primit indemnizatia, deoarece copilul meu implineste 2 ani in iunie si cunosc legea conform careia se suspenda indemnizatia timp de 5 luni. Mai exista vreo sansa sa primesc indemnizatia ulterior achitarii creantelor? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 7 Mai 2014
art.38 din OUG 111/2010:
....

(7) Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada prevăzută la alin. (6) atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

(8) În vederea aplicării prevederilor alin. (7), beneficiarii drepturilor transmit agenţiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada achitării obligaţiilor de plată către bugetul local.

(9) În situaţia în care, până la sfârşitul perioadei prevăzute la alin. (6), nu sunt achitate obligaţiile faţă de bugetul local, drepturile prevăzute la art. 2,art. 7,art. 31 alin. (1) şi (2) şi art. 32 alin. (1) lit. c) şi d) încetează.

(10) În situaţia în care în perioada de suspendare prevăzută la alin. (6) dreptul încetează, iar persoana îndreptăţită aduce în această perioadă dovada prin care se confirmă plata obligaţiilor faţă de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsă între data suspendării drepturilor şi data încetării acordării acestora.

(11) Suspendarea, reluarea şi încetarea drepturilor se fac prin decizie a directorului executiv al agenţiei teritoriale.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de suspendare a platii indemnizatiei ccc pentru datorii la bugetul local lavinia_radu lavinia_radu Beneficiez de indemnizatie crestere copil, insa la data de 31 ianuarie 2012 mai aveam de plata 470 ron impozit restant pe care l-am platit pe data de 6 ... (vezi toată discuția)
Proprire pe indemnizatia pentru cresterea copilului si suspendarea platii cosy_ice cosy_ice Buna ziua! Asi dori si eu lamuriri, va rog! Precizez ca am datorii la bugetul local si mi s a pus proprire pe cont..logic...insa alocatia si indemnizatia le am ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu cresterea copilului? laviniagheorghe laviniagheorghe Va rog, lamuriti-ma intr-o problema. Eu sunt in acest moment in concediu de cresterea copilului. Am o restanta la plata impozitului pe masina, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)