avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mod de calcul impozit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mod de calcul impozit PFA

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu PFA-ul si va rog mult sa-mi raspundeti daca stiti. Impozitul se calculeaza ca diferenta dintre incasari si plati ? ma refer...in cazul in care emit o factura si o incasez anul viitor trebuie s-o includ la calculul impozitului?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:43, 7 Mai 2014
Da, ca diferenta intre venituri si cheltuieli. Numai ca veniturile cat si cheltuielile se inregistreaza in contabilitatea pfa la data din documentele de incasare/plata, nu din facturi.
atunci valoarea din factura emisa nu intra la calculul impozitului? de exemplu am emis o factura in 2013 de 1300 si o incasez in 2014 cei 1300 nu mai intra la calcului impozitului? un articol de lege aveti? multumesc f mult
Din codul fiscal puteti citi art. 48 si cu normele de aplicare pentru ca va ajuta foarte mult.
ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50.
(2) Venitul brut cuprinde:
a) sumele încasate şi echivalentul în lei al veniturilor în natură din desfăşurarea activităţii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare aport la capital aivilale aivilale Buna ziua, Aportul la capital se considera venit, atunci cand facem diferenta dintre incasari si plati din registrul de incasari si plati? Cum procedez sa ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Completare d200 CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua In Declaratia 200, cheltuielile cu contributiile sociale obligatorii, calculate asupra veniturilor obtinute in anul 2012 se deduc chiar daca nu au ... (vezi toată discuția)