Va aduc in atentie cazul PFA-ului meu:
- pana la sfarsitul lunii aprilie sunt la zi cu toate declaratiile si toate obligatiile de plata (impozit, sanatate, pensie) sunt platite
- la sfarsitul lunii aprilie apare incetarea singurului contract de prestari servicii al PFA-ului, moment in care veniturile devin 0. Pentru incetarea contractului am document semnat de ambele parti.
Ce declaratii trebuie depuse pentru rectificarea obligatiilor de plata (impozit, sanatate, pensie) pentru a reflecta lipsa totala a veniturilor si cum trebuie completate ?
Bunz ziua!
Incetarea contractului cu PFA-ul nu inseamna ca inceteaza si existenta Pfa-ului.
Declaratia 200 pentru 2014 se depune anul viitor pana pe 25 mai 2015 (daca nu se modifica aceasta data).
Daca doriti si incetarea PFA-ului va adresati Anaf-ului.
Obligatille de plata se regularizeaza in 2015, daca nu "inchideti" PFA-ul.
Buna ziua!
Parerea mea este sa aveti mai multe cheltuieli decat incasari, ca in 2015 cand depuneti declaratia 200 sa nu mai plati impozit (eventual sa recuperati ceva banuti).
Impozitul pe venitul estimat in 2014 trebuie platit (asa e sistemul fiscal). Puteti sa nu platiti dar se vor calcula dobanzi si penalitati si veti avea de platit mai mult.
Buna ziua!
Mergeti la anaf si depuneti declaratia 220 sau 200 (depinde cum interptrezeaza fiecare anaf) in care treceti data suspendarii.
Pentru a nu mai plati pensia depuneti declaratia 601 la anaf, iar pentru sanatate se recalculeaza de catre anaf pe baza decl. 220 (200).
Declaratii pfa
monovertex
Buna ziua,
Am infiintat recent un PFA si m-am inregistrat fiscal. In declaratia 200 am completat data inceperii activitatii ca fiind 1 aprilie 2015, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.