avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitate pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitate pe PFA

Buna ziua! Am infiintat un pfa in mai 2014, dar nu am realizat venituri prim el. Am ramas fara loc de munca in aceasta luna si va intreb: 1. trebuie sa inchei si inregistrez la ITM contract munca avand pfaul? 2. avand acest pfa, trebuie sa angajez contabil (asa am inteles de la angajat camera de comert) ? 3. ce declaratii trebuiesc depuse de catre un pfa la ANAF si care este termenul de depunere?
4. ce fel de registu imi este necesar pt a tine contabilitatea?
Cel mai recent răspuns: imike , utilizator 15:29, 16 Ianuarie 2015
1. nu aveti treaba cu contractul de munca. Dumneavoastra ca titular al intreprinderii individuale veti fi obligat sa platiti impozit pe venit, contributie de sanatate si pensie (daca nu aveti un contract de munca valabil in alta pate).
2. nu va trebuie contabil pentru ca la pfa contabilitatea e mult mai simpla si nici nu e niciun document pe care sa-si puna semnatura un contabil autorizat. Asta daca nu va pricepeti deloc dar eu zic ca aceasta treaba se va pune daca volumul de activitate va creste si nu va veti descurca.
3. Acum va trebui sa depuneti pana la 31 ianuarie declaclaratia 220 cu venitul estimat pentru anul 2015 si declaratia 200 pentru anul 2014.
Completati registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar. Sa mai aveti si registrul unic de control.
Buna Ziua

Registru de evidenta fiscala e obligatoriu de la anul 2015? Langa registrul jurnal de incasari si plati si Registrul inventar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit, întrebări Nick949494 Nick949494 Bună ziua. As dori să știu dacă având un PFA cu un cod caen pe care pot selecta impozitele anuale prin norma de venit e nevoie de contabilitate sau doar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru vanzarea masei lemnoase pe picior/ pfa RusRIM RusRIM Buna ziua, Sunt pensionar, proprietrar al unui teren forestier. In septembrie 2013, am incheiat cu un agent economic un contract pentru vanzare de masa ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)