avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea unor hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea unor hotarari judecatoresti

Locuiam impreuna cu fosta sotie intr-o locuinta ANL cu chirie. In anul 2010 ne-am casatorit. Fosta sotie a fost trecuta in contractul de inchiriere in anul 2010. In anul 2011 primul proces in care am divortat la Judecatoria de sector. S-a pronuntat divortul si in urma caruia fosta sotie a solicitat locuinta si revenirea la numele avut anterior casatoriei. In hotararea de divort definitive si irevocabile fostei sotii i-a fost refuzata locuinta deoarece in anul 2006 mi-a fost atribuita mie prin contract de inchiriere. In luna decembrie 2011 mi-am depus cerere pentru cumpararea locuintei. Nu am putut cumpara deoarece in hotararea de divort nu se specifica ca locuinta imi revine mie.
In anul 2012 al doilea proces in care mi-a fost atribuita locuinta si in decembrie 2012 am si cumparat-o.
Incepand cu luna ianuarie 2013 fostul socru il contacteaza telefonic in mai multe randuri pe tatal meu si-l intreaba daca pe numele fiicei sale ii vine corespondenta la adresa ultimului domiciliu, apoi tatal meu ma contacteaza pe mine si imi spune ca l-a sunat fostul socru si ca asteapta un raspuns de la mine privind corespondenta fostei sotii si eu i-am spus ca nu ma intereseaza acest aspect si ca nu sunt obligat sa instiintez pe fosta sotie si nici pe alt membru al familiei ei daca ii vine corespondenta pe adresa mea si ca fosta sotie este singura raspunzatoare de toata situatia legata de corespondenta, ea avand obligatia legala conform deciziilor judecatoresti sa isi schimbe numele si adresa de domiciliu.
Care este calea legala pe care sa o urmez pentru a o determina de a-si schimba numele si adresa de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:53, 8 Mai 2014
Atitudinea dvs. nu este corectă. Este posibil ca fosta soţie să-şi fi schimbat CI, adresa şi numele, dar să mai primească corespondenţa la vechea adresă; eu sunt mutată de 9 ani şi totuşi, mai primesc la vechea adresă anumite scrisori.
Este un gest firesc să o anunţaţi de corespondenţă, urmând ca dânsa să-şi informeze expeditorii de noua adresă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Modificare titular contract inchiriere anl ionut979 ionut979 In timpul casatoriei cu fosta sotie ni s-a repartizat o garsoniera ANL, fosta sotie fiind titular de contract. Dupa divort, unde ambii am cerut garsoniera, ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)