avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adio informare obligatorie privind avantajele medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adio informare obligatorie privind avantajele medierii

[ link extern ]
07.05.2014

Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele excepţii de neconstituţionalitate :

1. Excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 alin.(1) din Legea nr.192∕2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.
...
1. Referitor la primul dosar, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.2 alin.(1) şi (12) din Legea nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator sunt neconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti.



Art. 31 alin. 3 din Legea 47/1992 rep. privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale
"Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept".
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
romascanu, moderator
Adio dar...raman cu tine!
Consider ca eliminarea art.2, alin.1 si 12 din L192/2006 adnotata si completata reprezinta un act de normalitate.
In acest caz, medierea merge la fel :ca la ...inceputuri.
Restul comentariilor reprezinta ... exercitii mentale!
Este bine ca CCR s-a pronuntat asupra dispozitiilor art.2 alin.(1) si (12) din Legea nr.192/2006 in sensul ca le-a declarat ca fiind neconstitutionale! Si asa acest consiliu de mediere este un fel de stat in stat! Daca un mediator nu isi face treaba corect fata de un client, acesta degeaba reclama incorectitudinea mediatorului la Consiliul de mediere pentru ca nu primeste niciun raspuns. Alta cale nu exista pentru ca legea nu prevede...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccr - procedura informarii privind avantajele medierii themis themis CCR – comunicat din 07.05.2014: [i]“Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al ... (vezi toată discuția)
Medierea informala facuta de avocat Imparatul Imparatul De maine ma pot duce la amicul meu avocat sa-mi faca pv de informare necesar pornirii unui dosar in instanta? Deoarece vreau sa deschid un dosar saptamana ... (vezi toată discuția)
Citatie privind participarea la informarea privind medierea gillu gillu Buna ziua! De vreo doua saptamani am introdus o cerere de chemare in judecata in drept comun art1350 Cod civil, 194 Cod procedura civila, pt o creanta de 600 ... (vezi toată discuția)