avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... fisa de aptitudine
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

fisa de aptitudine

firma de medicina muncii cu care colaboram emite fise de aptutudini asemanatoare ca "aspect" cu o adeverinta medicala (foaie alba, neautocopiativa). la un control de la ITM ni s-a spus ca e obligatoriu sa avem fisele acelea verzi, care se cumpara odata cu dosarul medical. totusi firma cu care colaboram sustine ca nu folosesc asa ceva.
este litera de lege privind forma standard a acestor fise?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 21:49, 30 Iulie 2014
Este litera de lege continutul Fisei de aptitudine, nu formatul, culoarea sau distribuitorul si nici nu trebuie sa fie autocopiativa. Daca Fisa emisa de medicul de medicina muncii respecta Anexa 5 din HG 355/2006 modificata si completata de Hotărârea nr. 1169/2011 , atunci e ok.
(Corect dragupfa, doar ca HG 355 e din 2007.)

Daca veti cumpara fise de aptitudine, in loc sa le imprimati sau sa le imprime medicul de medicina muncii, cu care aveti contract, dupa ce le completeaza cu un software de medicina muncii, fiti atenta la continutul acestora, astfel incit sa corespunda cu modelul din HG 1169/2011 anexa 4.
Exista pe piata fise de aptitudine de tip vechi, care nu mai sint in vigoare.

Eu gestionez si imprim dosarele medicale si fisele de aptitudine cu ajutorul unui software de medicina muncii.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
ionion2000, utilizator
Daca formularul de fisa de aptitudine nu este autocopiativ, acest aspect obliga medicul specialist de medicina muncii sa completeze 2 formulare identice, deoarece HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza obligativitatea de a da un exemplar lucratorului si un exemplar angajatorului.
Angajatorul anexeaza exemplarul sau la fisa individuala de instruire ssm si ambele documente se pastreaza la conducatorul locului de munca.
Exemplarul lucratorului se pastreaza de acesta, pentru uz personal.
Variante: fișa de aptitudine poate fi emisă în sistem electronic și printată în numărul de examplare necesar (minimum 2); fișa de aptitudine poate fi completată cu datele necesare într-un singur exemplar, apoi multiplicată la copiator (bineînțeles, înainte ca medicul MM să treacă concluzia, eventualele recomandări și să o semneze și parafeze).
În orice caz, trebuie să respecte modelul din HG 1169 / 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical periodic angajati elena_1895 elena_1895 La cat se efectueaza controlul medical periodic al angajatilor intr-o firma unde isi desfasoara activitate doar personal TESA ? Ce legislatie prevede acest ... (vezi toată discuția)
Perioada pastrare fise de aptitudini Ambra Denisa Ambra Denisa Buna, Conform regulamentului GDPR, care ar fi perioada de pastrare a fiselor de aptitudini pentru fosti angajati? In legislatia ssm scrie ca se pastreaza ... (vezi toată discuția)
Certificat medical la angajare andrei41 andrei41 Conform codului muncii, la angajare, persoana care solicita acest lucru trebuie sa prezinte un certificat medical din care sa rezulte ca este apta pentru ... (vezi toată discuția)