avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselatoria bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselatoria bancii

Buna ziua,

Ma adresez dumneavoastra in cautarea celei mai bune solutii intr-o problema cu o banca cunoscuta de la noi.
Un membru al familiei mele a optat pentru un descoperit de card de 6 salarii (overdraft).A depus toate actele necesare de la banca, solicitarea a fost aprobata si a primit un card la scurt timp dupa aceea.
In momentul de fata, detine acest card de 2-3 ani de zile, cardul este gol, suma solicitata de banca fiind achitata lunar, la termen.Problema abia acum apare, persoana aceasta a primit un mesaj ciudat din partea bancii si a decis sa ia legatura cu un consultant.In urma discutiei, a avut stupoarea sa afle ca defapt acest card care il detine nu este overdraftul care il solicitase ci este un card de cumparaturi cu o dobanda speciala pentru retragere de numerar.
Toate actele depuse initial au fost pentru un overdraft, in nici un caz pentru un card de cumparaturi.
Maine am stabilit sa facem o vizita la banca care a emis acest card si vroiam sa va intreb inainte cum ar trebui sa abordez aceasta situatie?Sunt convins ca nu vom ajunge la o intelegere amiabila cu ei si de aceea va intreb daca ar fi mai bine sa-i actionez in judecata pentru recuperarea dobanzilor solicitate in tot acest timp?Si bineinteles, daca am vreun motiv pentru care pot deschide proces, unde s-ar putea incadra aceasta fapta mai exact?
O sa cautam serios si contractul semnat la bun inceput sa vedem daca este trecut in acesta denumirea de overdraft sau de card de cumparaturi, dar pana atunci as vrea sa aflu si parerea dumneavoastra in problema mea.

Multumesc,
Alex
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 20:02, 8 Mai 2014
Buna ziua,

Cred ca cel mai bine ar fi intai sa cautati contractul si sa vedeti ce scrie in el si abia apoi sa va certati cu cei de la banca. E cam dificil sa spuna cel ce are cardul ca i-a luat 2-3 ani sa-si dea seama ca are o dobanda speciala de platit, si cred ca e si mai greu sa dovediti ca acum 2-3 ani a cerut un alt fel de card decat ceea ce a primit.

In primul rand cautati si cititi contractul, abia apoi ganditi-va cum procedati.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie bancara din cauza unei erori de soft mfulga mfulga Buna ziua, M-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie. Pana in septembrie 2007 salariul lunar mi-a fost livrat la o anumita banca. Schimbandu-mi locul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la ... Laurentiu197 Laurentiu197 Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la BRD și după cum mi sa spus de cei de la banca ca trebuie sa depun minim 50 de lei în fiecare ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare credite deeamcn deeamcn buna ziua, am intrat si eu in treaba asta cu recuperare credite, doar pentru ca am o problema de acest gen. eu am 3 credite la 3 banci diferire, dintre care ... (vezi toată discuția)