avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Sunt administrator si asociat unic al unei firme. Totodata am si contract de munca cu norma partiala de lucru. Din motive economice sunt in situatia sa inchid punctul de lucru al firmei. Pot beneficia de ajutor de somaj si in ce conditii ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:02, 9 Mai 2014
Daca aveti minim stagiu de cotizare de minim 12 luni cu norma intreaga in ultimele 24 de luni, sau 24 de luni cu 1/2 norma, si nu realizati venituri impozabile. Aveti nevoie de un certificat de la ANAF din care sa rezulte ca nu realizati venituri.
Buna ziua!
Puteti beneficia de ajutor de somaj daca se inceteaza contractul de munca.
Din cate am inteles dvs. inchideti punctul de lucru si cred ca nu societatea.
Inchiderea punctului de lucru nu echivaleaza, intotdeauna, cu inchiderea societatii.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
Elis Ismail, Contabil
Am din 2010 contract de munca cu 2 ore pe zi. Se poate obtine si in acest caz ajutor de somaj ?
Nu se poate obtine in acest caz. Din cumulul celor doua ore in 24 de luni, nu realizati 12 luni cu 8h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau.... ContSters138896 ContSters138896 BUNA ziua!am o intrebare lucrez la o firma 4-ore pe zi acum patronul inchide firmade la 1 MAI.Eu sint insarcinate de 7 saptamini.Intrebarea mea ;acum ce se ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj TomaFrantica TomaFrantica Am decis sa suspend firma de la 1.07.2013 . Sunt administrator cu contract de munca de 4 ore . Popt beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj in cazul contractului partial de munca(2 ore) Sheli Sheli Buna ziua. As dori sa stiu daca, in cazul in care in ultimele 6 luni am avut contract partial de munca (2 ore) pot beneficia de ajutor de somaj si care este ... (vezi toată discuția)