avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mod de calcul pensie grupa I subteran
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mod de calcul pensie grupa I subteran

Buna ziua.
Peste 11 luni voi implini 45 de ani si lucrand in grupa speciala de munca ,adica in subteran, am posibilitatea iesirii la pensie dupa 20 de ani de lucru in subteran. Mentionez ca din cei 20 de ani ,13 ani sunt cu procentaj de 100% subteran iar 7 ani cu 51% subteran. Din 1995 si pana in 2008 am cotizat la sistemul public de pensii iar din 2008 pana in prezent cu un procent incepand cu 2% si azi de 4,5% am contribuit si la un fond privat de pensii conform legislatiei in vigoare .Am vorbit de curand cu un consultant al fondului privat despre modul de calcul al pensiei pentru perioada cotizata la ei si mi-au raspuns ca fondul privat imi va restitui intr-o singura transa toata suma acumulata la ei si.....gata.
Cer o parere de la o persoana avizata despre modul in care imi va fi calculata pensia dupa sistemul de contributie atat la sistemul public cat si la un fond privat.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Pensii Pensionarul56 Pensionarul56 Noul proiect despre legea pensilor care se va aplica in 2021 conține împărțirea la 25 a stagiului total de cotizare dar atunci ce se întâmpla cu cei care ... (vezi toată discuția)
Pensie privata obligatorie Costin85 Costin85 Buna ziua poate ma ajuta si pe mine cineva pt ca am o nelamurire .Tatal meu in varsta de 53 de ani a primit acasa o scrisoare privind activul personal lla ... (vezi toată discuția)