avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas si angajare cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas si angajare cu jumatate de norma

Buna ziua,
Ma numesc Aura-Daniela , sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate si am 38 de ani..Mentionez ca tatal meu a decedat cand eu aveam doi ani.In urma acestui fapt sunt beneficiara de pensie de urmas dupa tatal meu.As vrea sa va intreb daca pot beneficia in continuare de pensia de urmas in cazul in care m-as angaja cu jumatate de norma.Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:45, 9 Mai 2014
Dacă beneficiați de pensie de urmaș în baza art. 84, lit. c) din Legea nr. 263/2010 (scrie în decizie) și având în vedere că sunteți încadrată în gradul II de invaliditate, nu puteți cumula pensia cu alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas - salariu lorev lorev buna ziua.sunt eleva la o scoala postliceala de asistenti medicali recunoscuta de stat si iau pensie d urmas dupa tatal meu.as dori sa ma angajez cu jumatate ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaº (copil urmaº încadrat în gradul ii de invaliditate) ºi alte venituri sorin19pre sorin19pre Buna seara, sunt pensionar de urmas, gradul 2 invaliditate. Intrebarea mea este; pot lucra in germania o perioada de doua luni cu contract de munca? Mi-se va ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas persoana handicap ellanm ellanm Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, ... (vezi toată discuția)