1.Din 1994 eu si mama mea avem hotarare judecatoreasca definitiva pt. retocedare ca mostenitori legali, a 5,5 ha teren.Nici azi nu avem titlu de proprietate, punere in posesie, rol in registrul agricol al comunei in care conf.Hot.Judec.definitive din 1994, se face mantiunea clara ca terenul revendicat de noi se afla pe raza administrativa a acestei comune.Primarul com. ne spune ca se va clarifica pe Legea 165/2013.Dar ce facem cu hotararile judecatoresti definitive nepuse in aplicare de 20 ani.Eu stiu ca o astfel de hotarare are forta juridica a unui act de proprietate/Titlu de Proprietate.Ce ma sfatuiti sa fac?
2. Pe procedura speciala prevaz. de HG 890/2005(faptul ca nu am contest at hotararea comisie locale in 10 zile de la emitere, ci m-am adresat direct Judecatoriei ), , fara a se judeca problema pe fond in instanta de recurs si recurs in anulare(Tribunal), avand acte legale de mostenitor a bunicului meu, am pierdut dreptul de mostenitor legal,cu acte legale doveditoare, pt. supraf. de 7,2 ha teren arabil.
Avand in vedere completarea Legii 165/2013 cu:HG 401/2013;OUG 115/2013;Legea 368/2013;Decizia CC 88/27-02-2014, va rog sa-mi spuneti daca poare fi revendicata supraf. de 7, 2ha, prin aplicarea preved.L165, cu toate completarile de mai sus.
va multumesc.