avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de vechime

Buna ziua!
As dori sa stiu ce aricol din codul muncii il oblige pe angajator sa-mi elibereze decizia de incetarea a contractului de munca si adeverinta de vechime la firma sa,si in cat timp,iar in caz de nerespecare unde pot face plangere?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalin_klaus , utilizator 15:02, 11 Mai 2014
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Asadar, in caz de refuz, va puteti adresa ITM-ului.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta care atesta vechimea si faptul ca sunt salariat vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce demersuri pot sa fac impotriva unui angajator care refuza eliberarea unei adeverinte de vechime sau care atesta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime CarmenRotaru3 CarmenRotaru3 In cazul in care, in urma unei cereri formale, fostul angajator refuza eliberarea adeverintei de vechime, ce optiuni am si care anume este articolul de lege pe ... (vezi toată discuția)