avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua contracte de munca in acelasi timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua contracte de munca in acelasi timp

daca la angajare semnez o declaratie pe propria raspundere ca nu detin alte contracte de munca si ca nu detin carnet de munca si lucrurile nu sunt chiar asa de adevarate ce consecinte ar putea avea acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 12 Mai 2014
Legea permite sa aveti mai multe contracte de munca.
stiu ca legea permite acest lucru dar ma gandesc daca cei de la firma pot sa afle acest lucru si daca afla ce consecinte as putea sa atrag?pierderea locului de munca?
Art. 326 C.pen. - Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

chiar si daca e vorba de doar o banala declaratie formular tipic pentru toti angajatii nou veniti?nu cred ca o simpla declaratie poate atrage consecinte atat de grave...
Nimeni nu va poate spune exact care va fi reactia angajatorului cand va afla c-ati dat o declaratie minicinoasa.

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere banca mariaboc mariaboc Buna ziua! Am aplicat acum 2 saptamani la o banca pentru un card de credit. Cateva luni din anul 2014 am lucrat la o firma care nu-mi poate oferi adeverinta ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere neconforma cu realitatea CiprianGeorge CiprianGeorge O persoana care a incheiat un contract de munca 8 h/zi, intre timp i s a facut o oferta din partea altei firme in contract fiind 4 h/zi care l a ... (vezi toată discuția)
2 cim 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. la ce risc ma expun? la ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte vecingater vecingater Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi). Fiind vorba ... (vezi toată discuția)