avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... starea de incompatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

starea de incompatibilitate

Un functionar public a candidat la alegerile locale pentru functia de primar ca independent (fara sprijin politic), dar nu si-a suspendat raportul de serviciu in timpul campaniei electorale. Rezultatul alegerilor a fost nefavorabil, acesta clasandu-se pe locul 2. Agentia Nationala de Integritate a intocmit un raport de evaluare prin care constata starea de incompatibilitate pe perioada campaniei electorale. Suntem avocatul functionarului public in contradictoriu cu ANI prin care solicitam anularea raportului de evaluare. Ce am putea sustine in apararea lui? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 11 Mai 2014
Nu prea aveti sanse de aparare, in acest caz.

Legea ne.188/1999, art. 95. - (1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
....
d) pentru participare la campania electorală;
...

Asadar, pe cale de interpretare, participarea la campania electorala nu trebuie sa fie numai n favoarea unui partid politic , ci si ca independent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Alegeri local 2016 popdorelemil popdorelemil sunt funcționar public de execuție într-o primărie și doresc să candidez ca primar într-o altă primărie (domiciliu) ce pași trebuie să urmez ? ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu pentru a candida la functia de primar maryalylyana maryalylyana Buna ziua! As dori sa va intreb daca, fiind functionar public de executie pot sa particip ca, candidat la functia de primar la alegerile locale din 2012. ... (vezi toată discuția)