avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducerea taxei de timbru pentru partajare bunuri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducerea taxei de timbru pentru partajare bunuri comune soti divortati

Cum se poate obtine reducerea taxei de timbru intr-un proces partaj bunuri comune mobile si daca taxa se poate plati in rate . Conform carei legi si cum se procedeaza ?
Multumesc anticipat pentru sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters144699 , utilizator 06:45, 14 Mai 2014
In baza OUG 51/2008 actualizata privind ajutorul public judiciar puteti formula cerere de scutire/ reducere/ esalonare/ amanare de la plata taxelor de timbru prevazute de lege, cu conditia sa indepliniti cerintele legale pt a putea beneficia de aceste prevederi.
De asemenea, in eventualitatea in care veti incheia un acord de mediere veti beneficia de reducerea taxelor de timbru la jumatate.
Pt. a beneficia de ajutor public judiciar potrivit Ordonantei de urgenta 51/2008, trebuie sa inaintati o cerere in acest sens instantei de judeca, care o va solutiona in camera de consiliu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Ofelia Teodorescu, Avocat
Multumesc mult de raspuns. Am citit in ordonanta /2008, dar si in cea din 2013 si mi-era teama sa nu gresesc. Am incercat mediere ,si nu am avut rezultate la nici o incercare. Deoarece fostul sot ma streseaza ,recurge la violente verbale,psihice, sociale, si am fost angajata la firma lui, acum am si probleme financiare pana-mi gasesc ceva de lucru. Bunurile comune acumulate in timpul celor 22 ani impreuna ,chiar daca primii pana la nasterea copilului au fost fara acte, au o valoare considerabila si crede ca totul este al sau,incepanad de la masini,mobilier electrocasnice, barci, si cate altele. Chiar ainceput sa vanda din proprietatile revenite lui la partaj,iar acum apus in vanzare si fostul domiciliu conjugal ,gandind ca se va muta in proprietatea mea .
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
ContSters144699, utilizator
In general, ai inteles ca ai posibilitatea sa ceri o scutire de taxa de timbru... Ai incercat si un fel de mediere la...presupun mediator..

Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna dimineata Tudorian,
Am incercat deluni bune si incerc mereu,dar zadarnic. Ce se face astazi, maine se anuleaza si asa tot mereu. Deja a inceput sa vanda si sa ia din bunurile comune fara jena sau frica, luand chiar si bunuri pe care eule-am cumparat dupa divort si pt care am acte . Dupa el legea o face el, in plus nu ma pot lupta cu el , si sunt amenintata mereu (inregistrand toate convorbirile ), intra in noaptea pe proprietate si distruge cabluri camere vederi. Este o persoana influienta cu cunostinte la politie si astfel trebuie sa stea mereu cineva (fratele meu) in locatie pentru a nu ramane casa singura . Reclamatiile la politie nu au avut efect , ceea ce ma alarmeaza . Probabil politia asteapta sa se intample ceva grav ca apoi sa actioneze. . Pentru asta vreau sa fiu pregatita pentru orice . Medierea se face cu avocati (de o parte si de alta ) si vad ca de luni bune nu poate fi convins ,indiferent ce varianta se propune. Mi-a taiat cablu, net, si astept sa taie si lumina, deoarece contractele erau pe numele sale. Am solicitat si la enel si la net trecrea contractelor pe numele meu conform hotararii de divort si a partajului imobiliar. , dar observ ca de peste o luna se tergiverseaza . Asta pentru ca am facut o mare greseala la divort cand am semnat ca poate folosi si imobilul meu, altul decat domiciliul conjugal . pentru a nu suferi copilul care atunci era minor si dat in grija mea,lui ramanand fostul domiciliu conjugal plus alt imobil si terenuri . Mentionez ca divortul a avut loc in 2009. Deci e cum nu se poate mai rau .Scuze ca m-am lasat dusa de val .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru. si un craciun fericit tuturor ,un an nou plin de prosperitate! penny penny Seara buna dragilor, Va deranjez cu o singura intrebare:Cat la suta se plateste taxa de timbru in cazul partajului? Va multumesc anticipat:D (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)