Doresc sa stiu care ar fi procedura exacta in caz ca doresc sa renunt la studiile academiei de politie.
La inceput noi am semnat un contract prin care ne obligam sa lucram in sistem timp de 10 ani dupa absolvire. In caz contrar urma sa platim plata studiilor, suma exact urmand sa fie calculata la o data ulterioara.
Problema trebuie discutata mai in detaliu si sunt multe lucruri care trebuie luate in considerare si stiu ca au mai existat asemenea cazuri.
Doresc sa stiu daca exista cineva care s-a mai confruntat cu aceasta problema si sa discutam ulterior.
1. Studenţii care din motive medicale sau pentru motive neamputabile , nu mai pot urma cursurile facultăţilor Academiei vor fi exmatriculaţi fără obligarea la plata cheltuielilor de întreţinere şi pot continua studiile în alte instituţii de învăţământ superior, conform Cartei Universitare şi
reglementărilor specifice domeniului.
2. În cazurile de exmatriculare din motive imputabile prevăzute la art. 50 alin.(2), lit. a) - la cerere - , c)-h), studenţii sunt obligaţi să suporte cheltuielile de întreţinere pe timpul şcolarizării, potrivit normelor legale în vigoare şi prevederilor prezentului Regulament. (extras din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” ).
Asta deja stiam, dar daca Academia nu si-a respectat anumite angajamente, cum ar fi plata soldelor si a banilor de practica la timp, anul trecut de exemplu a fost o intarziere de4-5 luni pentru 900 de lei reprezentand bani de practica.
Nu reprezinta niciun avantaj fata de dvs. Regulamentul prevede expres cand nu se restituie cheltuielile de scolarizare, iar ceea ce spuneti dvs nu se afla in acele situatii.