Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am terminat Academia de Politie in 2012, anul trecut, am lucrat 6 luni, imi pot da demisia fara sa platesc cheltuielile de scolarizare? Era o ordonanta de urgenta in 2012, prin care se putea demisiona fara plata cheltuielilor de scolarizare, o mai fi valabila in 2013?
Multumesc frumos.
Am avut contract pe 10 ani semnat. Dar s-a dat in 2012 o ordonanta in urma careia puteai sa pleci indiferent de clauza din contract, am avut colegi de academie care au demisionat. O mai fi valabila?
Este vorba despre OUG nr.54/2011 care prevede :
Art. 2
Politistii, cadrele militare in activitate, precum si elevii si studentii seriilor terminale ale anului 2011 din institutiile de formare profesionala initiala din structura Ministerului Administratiei si Internelor si absolventii promotiilor anului 2011 ale institutiilor de invatamant din structura Ministerului Apararii Nationale pregatiti pentru nevoile Ministerului Administratiei si Internelor care solicita in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta si 31 decembrie 2012, prin demisie sau la cerere, incetarea raporturilor de serviciu sau trecerea in rezerva, respectiv renuntarea la calitatea de elev sau student al institutiilor de formare profesionala initiala ale Ministerului Administratiei si Internelor sunt exonerati de la plata cheltuielilor de intretinere pe timpul scolarizarii si a cheltuielilor efectuate pe perioada cursurilor/programelor de specializare, perfectionare, stagii de practica, in tara sau in strainatate, prevazute de angajamentele/contractele incheiate potrivit legii.
Pentru 2013 nu stiu sa fie adoptat un astfel de act normativ ...