avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere CIM pe perioada nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere CIM pe perioada nedeterminata

Buna ziua.
In prezent am contract de munca pe perioada nedeterminata in cadrul unui minister,deci sunt bugetar. As dori sa stiu,in cazul in care doresc incheierea acestui contract, voi fi nevoita sa suport costurile scolarizarii? Am auzit aceste variante dar concret nu imi spune nimeni nimic. Mentionez ca incheierea contractului a fost facuta in 2013 si imi aduc aminte ca s-a mentionat faptul ca s-a facut pe minim 10 ani intrucat conducerea ministerului considera ca de atat este nevoie pentru a-mi plati costurile scolarizarii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Aana1313 , utilizator 11:54, 5 Martie 2015
Ati incheiat si un act aditional de formare profesionala la c.i.m.?
nNu. Nu a fost niciun act aditional. Scolarizarea a fost pe perioada de 2 ani, dupa incheierea liceului. Dupa care ministerul nu a avut locurile necesare incadrarii in sistem, sistand acest lucru. Incadrarea propriu zisa si inceperea efectiva a muncii a avut loc in 2013, la 2 ani dupa terminarea stud
Daca este vorba despre MAI :

Răspunderea stabilită în sarcina poliţistului ca funcţionat public cu statut special pentru contravaloarea cheltuielilor suportate de instituţiile de învăţământ din cadrul M.A.I. are la bază dispoziţiilor art. 70 din Legea nr. 360/2002 şi urmăreşte acoperirea cheltuielilor efectuate, în măsura în care semnatarul angajamentului nu a lucrat timp de 10 ani în unităţile şi garnizoanele ministerului.

Art. 70 din Legea 360/2002
Poliţistul care a absolvit o instituţie de învăţământ a Ministerului de Interne şi căruia i-au încetat raporturile de serviciu în primii 10 ani de activitate din motive imputabile lui este obligat să restituie cheltuielile efectuate cu pregătirea sa, proporţional cu perioada rămasă până la 10 ani, potrivit angajamentului încheiat în acest sens.
Va multumesc pentru raspuns dar cum se stabileste suma exacta apare undeva? Pentru ca mi s-a spus de o suma in cuatum de 30.000 de lei. Lucru ce mi se pare absurd. Pentru ca nu cred ca am consumat de banii acestia.
Suma este stabilita de conducerea institutiei.

Alte discuții în legătură

Cum contest o decizie de impunere anaf pt plata chelt scolarizare dupa plecare din politie? adela05 adela05 O persoana care a lucrat in politie si-a incetat activitatea inainte de a avea 10 ani vechime, mai exact in 2010. Abia acum a primit o decizie de impunere de ... (vezi toată discuția)
Demisie ministerul de interne MiricaG MiricaG Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am terminat Academia de Politie in 2012, anul trecut, am lucrat 6 luni, imi pot da demisia fara sa platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Anulare angajament de 10 ani politia romana alex_nicolae alex_nicolae Buna ziua, Am urmat cursurile Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar Campina unde, pe parcursul scolii, am semnat un angajament conform caruia 10 ani voi ... (vezi toată discuția)