avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare angajament de 10 ani Politia Romana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare angajament de 10 ani Politia Romana

Buna ziua,

Am urmat cursurile Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar Campina unde, pe parcursul scolii, am semnat un angajament conform caruia 10 ani voi lucra in MAI.
Angajamentul simplu: Subsemnatull XX domiciliat...etc imi iau angajamentul ca voi ramane angajat al MAI- IGPR timp de 10 ani. Cam asa arata angajamentul.
In momentul semnarii angajamentului, in anul 2006 erau in vigoare o serie de drepturi. Salariu, prima de vacanta, al 13llea salariu, plata ore suplimentare etc.
Am inceput activitatea efectiv in anul 2007 si au urmat o serie de reduceri ale drepturilor: salariu diminuat cu 25% in perioada crizei, anularea primei pentru vacanta, anularea platii pt al 13 lea salariu + bataie de joc (nu se dadeau haine de schimb, carburant insuficient, materiale consumabile gaseam noi, etc.) Am decis sa incetez raporturile de serviciu datorita acestor neajunsuri in anul 2013.
De curand am primit o notificare de la ANAF in care specifica ca am de plata cu titlu de despagubiri suma de 5400 lei.
In prezent sunt foarte tentat sa contest in instanta aceasta impunere de plata.

Motivele sunt cele expuse mai sus plus faptul ca am primit o notificare de plata fara a primi nici un document care sa evidentieze pentru ce platesc fiecare leu ( 1000 lei hrana, 1000 lei cazare etc.).
Consider nedrept faptul ca am semnat angajamentul de plata in perioada in care erau anumite drepturi si remuneratii iar dupa angajare acele drepturi au fost diminuate sau anulate.
Cautand informatii cu privire la provenienta acelei sume de plata am constatat ca sunt taxat pentru hrana, haine, cazare si solda. La sfarsitul perioadei de scolarizare am primit livret militar care atesta ca in perioada scolarizarii am facut si stagiul militar. Ori in aceasta situatie stagiul militar, in ROmania este gratuit si nu stiu daca este legal ca MAI sa imi ceara sa restitui banii pe solda de soldat ori pe mancare ori cazare, atata timp cat orice soldat beneficiaza de ele gratuit.

Va rog sa imi oferiti cateva sfaturi, pareri cu privire la sansele de reusita in cazul unei actiuni in instanta si totodata, daca un avocat considera ca ar putea castiga in aceatsa situatie as fi interesat de o colaborare.

Cel mai recent răspuns: marrius.i , utilizator 08:30, 19 Septembrie 2017
In primul rand ar trebui analizat contractul de avocat ca sa se poata trage o concluzie.

Aveti insa cumva dreptate daca ati platit stagiul considerat armata.
Insa, exista o problema legata de contract.
Regimul juridic poate fi diferit.

Este foarte mult de batut capul la cazul dvs.

Nu am auzit ca cineva sa fi castigat un astfel de proces pana in prezent.
Singurul contract este angajamentul de care am scris anterior, in care se specifica ca ma angajez sa raman inadrat in MAI pentru 10 ani. Nici o alta conditie. Este foarte foarte sumar angajamentul. Textul de lege care ma obliga sa raman este "Politistul care a absolvit o institutie de invatamant a Ministerului de Interne si caruia i-au incetat raporturile de serviciu in primii 10 ani de activitate din motive imputabile lui este obligat sa restituie cheltuielile efectuate cu pregatirea sa, proportional cu perioada ramasa pana la 10 ani, potrivit angajamentului incheiat in acest sens." art.70 din Lg360/2002 privind statutul politistului.

Cum spuneam as contesta suma stabilita, faptul ca am fost incadrat cand existau o serie de avantaje importante care au fost anulate ulterior iar apoi faptul ca sunt obligat sa restitui solda, cazarea si mancare de care am beneficiat pe perioada scolarizarii, perioada in care am efectuat si stagiul militar iar stagiul militar in ROmania este gratuit. DIn perioada scolarizarii sunt de acord sa platesc doar contravaloarea cursurilor, daca au o valoare in bani in acea fisa de despagubire.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
alex_nicolae, utilizator
Cand ati primit notificarea de la ANAF?
ieri, 10.11.2014 am primit notificarea
Depuneti contestatia in termen ca alta solutie nu aveti .

Alte discuții în legătură

Demisie.cheltuieli scolarizare bnegulescu bnegulescu Buna ziua, Intre mine si o institutie militara a fost incheiat un angajament prin care: I. subsemnatul se obliga: 1.sa indeplinesc servicul, ca ... (vezi toată discuția)
Soldat gradat profesionist beleaua_vs beleaua_vs Buna ziua! Am cautat pe google informatii dar nu prea am gasit mai nimic...am si eu 2 intrebari si anume: -daca ma angajez in armata ca soldat gradat ... (vezi toată discuția)
Plata scolarizare petreion petreion Baiatul meu a efectuat un an din cei doi la o scoala militara de jandarmi. Dupa primul an, a dat examen si a intrat la invatamant superior, respectiv Academia ... (vezi toată discuția)