avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie.Cheltuieli scolarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie.Cheltuieli scolarizare

Buna ziua,

Intre mine si o institutie militara a fost incheiat un angajament prin care:
I. subsemnatul se obliga:
1.sa indeplinesc servicul, ca ofiter activ, timp de cel putin 10 in cadrul unitatilor militare in care voi fi repartizat.
2.sa restiui cheltuielile de intretinere efectuate de institutie pe perioada cat am fost scolarizat,diminuate cu cota parte corespunzatoare perioadei servite ca ofiter in activitate, daca ...imi dau demisia.

II. Institutia se obliga sa asigure:
1.Inaintarea la primul grad de ofiter in activitate in conditiile Legii Nr.85/1995 privind satutul cadrelor militare.
2. repartizarea ca ofiter in activitate in raport cu nevoile institutiei.

Definitie din angajament: Cheltuielile de intretinere cuprind cheluieli efectuate de institutie pentru hranire, ecipare, cazare,transport,precum si alte drepturi primite de studenti.

Observatii:
A. Perioada de scolarizare a fost de 5 ani.
B. Dupa absolvirea anului 4 am fost inaintat la gradul de sublocotenent ofiter)
C. In al cincilea an de scolarizare eram ofiter
D.Dupa absolvirea facultatii, dupa licenta, am inceput activitatea la institutia cu care aveam angajament.
E. Am demisionat dupa 2 ani dupa inceperea activitatii.
F. Mi-au cerut printr-o decizie de imputatie suma de x RON reprezentand cheltuieli de intretinere pe timpul scolarizarii. G.In cadrul sumei imputate sunt incluse si drepturile banesti solda norma de hrana)corespunzatoare anului 5 de scolarizare cand eram ofiter. Conform Legii Nr.85/1995 privind satutul cadrelor militare , acestea au dreptul la : solda lunara, compusa din solda de grad, solda de functie, gradatii si indemnizatii, precum si la prime, premii, sporuri si alte drepturi banesti, ale caror cuantumuri se stabilesc prin hotarire a Guvernului Aceeasi lege, la Art. 4 precizeaza Cadrele militare se pot afla in una dintre urmatoarele situatii: a) in activitate, cind ocupa o functie militara. Calitatea de cadru militar in activitate se mentine si pe timpul cit acestea sint eliberate din functii pentru a urma diferite forme de pregatire in interesul serviciului, precum si atunci cind sint puse la dispozitie: in vederea incadrarii sau trecerii in rezerva ori in retragere pentru cazurile de boala stabilite prin hotarire a Guvernului pe timpul cit sint in captivitate. b) in rezerva, cind nu ocupa o functie militara, dar intrunesc conditiile prevazute de lege pentru a fi chemate sa indeplineasca serviciul militar ca rezervisti concentrati sau mobilizati, iar la nevoie, in calitate de cadre militare in activitate c) in retragere, cind, potrivit legii, nu mai pot fi chemate pentru indeplinirea serviciului militar.

Deci, consider ca pe perioada anului 5 ma aflam in situatia de la punctul a) si anume ofiter in activitate

Intrebare:

Pot sa imi impute drepturile obtinute in perioada anului 5 in care eram ofiter in activitate. Pot sa imiimpute cheltuielile de avansare la gradul de ofiter? Daca da, oare acest angajament nu e abuziv? Conform Legii Nr.85/1995 privind satutul cadrelor militare - - cadrele militare in activitate beneficiaza de: solda lunara, compusa din solda de grad, solda de functie, gradatii si indemnizatii, precum si la prime, premii, sporuri si alte drepturi banesti, ale caror cuantumuri se stabilesc prin hotarire a Guvernului.

Multumesc,

Astept o indrumare de la voi!
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 12:30, 20 Iulie 2009
Parerea mea - cheltuieli de scolarizare sau facut si cand erai in anul 5 - aveai grad dar functia ta era de student si nu de ofiter in activitate. Cum poti fi ofiter in activitate daca tu erai student - fiind institutie militara ai primit ca o recompensa gradul de sublocotenet dar nu desfasurai activitate de ofiter.
Chiar daca ati fost avansat in grad, in timpul anul 5 de scolarizare, dumneavoastra nu va aflati inca in exercitarea unei functii militare, ci doar erati scolarizat in cadrul invatamantului militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata scolarizare (curs) institutie militara mariuss1980 mariuss1980 Am fost angajat timp de cca 3 ani in cadrul unei institutii militare, ca si ofiter, si cu ceva timp inainte sa imi dau demisia am participat la un curs ... (vezi toată discuția)
Probleme privind incheierea cim elefantze elefantze Am o mare nelamurire. Sunt absolvent al Academiei de Politie \"Al. I. Cuza\" promotia 2012. Din cate probabil stiti ne-au amanat avansarea pana la 1 decembrie ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)