avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata scolarizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata scolarizare

Baiatul meu a efectuat un an din cei doi la o scoala militara de jandarmi. Dupa primul an, a dat examen si a intrat la invatamant superior, respectiv Academia de Politie, facultatea de jandarmi. La prima scoala i s-a impus sa semneze un angajament in care se specifica obligativitatea de a ramane in sistem 10 ani dupa terminarea scolii. Acelasi angajament i s-a impus si la inscrierea la facultate. Doresc sa stiu daca este normal ca daca a ramas in acelasi minister, sa i se impuna plata scolarizarii pt anul facut initial in suma de 10030 de lei, suma trimisa catre ANAF iar acestia instiintandu-l prin posta direct cu somatie de plata si cu o penalizare de 240 de lei direct. Mentionez ca baiatul nu are venituri in afara de bursa de studii de 260 de lei lunar, sau alte bunuri, locuinta pe numele lui sau autoturism. La procesul verbal facut la parasirea scolii, i s-a impus sa semneze un angajament de plata conf. chipurile, ordonantei 121/1998 si in care scriau ca: Elevul a parasit cu intentie scoala, in mod voit dar nu se pomeneste deloc despre promovarea examenului ca student la Academie si la aceeasi arma, respectiv jandarmi. Doresc sa stiu daca este moral totusi, sa i se impuna plata scolarizarii cu banii jos si amenintari de penalizari de la ANAF, desi el a facut un nou angajament pe 10 ani cu ministerul de interne?

Va multumesc anticipat. Un parinte nemultumit.:sorry:
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2016
petreion, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare angajament de 10 ani politia romana alex_nicolae alex_nicolae Buna ziua, Am urmat cursurile Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar Campina unde, pe parcursul scolii, am semnat un angajament conform caruia 10 ani voi ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Demisie ministerul de interne MiricaG MiricaG Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am terminat Academia de Politie in 2012, anul trecut, am lucrat 6 luni, imi pot da demisia fara sa platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)