avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare Terenuri - proceduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare Terenuri - proceduri

Buna Ziua
As dori sa achizitionez un teren in vederea construirii unei case .
Care este procedura complecta spre finalizarea tranzactiei ? pamantul este parcelabil - cine se ocupa de achitarea parcelarii ??? vanzatorul sau cumparatorul ?cotele pentru parcelare sunt unice la nivel de tara pe mp sau in functie de zona ? si as mai dori ca terenul cumparat sa-l trec direct in proprietatea unei rude aflate in afara tarii , ce fel de act/imputernicire sa solicit ?
Mergeti la un notar sa intelegeti situatia. Un notar din zona.
Parcelarea o achita cel mai interesat si in functie de cum negociati.
Se face intai dezmembrarea terenului pe loturi, apoi lotul pe care il doriti seva vinde. Dezmembrarea se face in baza unei propuneri de dezmembrare facuta de un cadastrist prin act autentic la notar, dezmembrarea ca si costuri o suporta proprietarul vanzator, dvs ca si cumparator suportati taxele la vanzare, mai putin impozitul care il plateste vanzatorul. Daca doriti sa cumparati pentru o alta persoana, acea persoana trebuie sa va dea procura autentica , daca se afla in afara tarii trebuie sa se duca la Consulatul Romaniei si sa dea procura.l preferabil sa o dea dupa ce s a dezmembrat terenul ca sa fie clar obiectul procurii...
Eu am intalnit cumparatori interesati atat de mult de o parcela ca au platit ei demersurile sau chiar le-au facut cu procura, partial. De-aia zic, depiunde de interese si cum negociaza.
Se mai poate face o promisiune de vanzare cu termen... pentru siguranta lotului, pentru avans, diverse.
Depinde, zic totusi sa stabiliti la un notar situatia intai, ce doriti cu exactitate si apoi sa va dea o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)