avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Respingere dosar cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Respingere dosar cesiune parti sociale

Buna ziua, doresc si eu sa fiu lamurit de ce dosarul de cesine parti mi-a fost respins. Cei de la registru comertului imi spun ca trebuia depus si contractul de cesiune parti, dar legea spune ca acesta se depunde in caz "b) contractul prin care se transmit părţile de interes/părţile sociale, încheiat în forma prevăzută de lege, în original, dacă clauzele cu privire la drepturile şi obligaţiile părţilor nu au fost prevăzute în înscrisul menţionat la lit. a) şi acesta nu a fost semnat de cedenţi şi cesionari;". Dansii acum imi spun ca tre sa fac alt dosar si sa platesc iar taxa de 500 lei desi mi se pare aberant. Doresc sa stiu daca ii pot actiona in judecata pentru respingere nefondata conform art/ 131 alin 1 lit b ord: mj 2694/2008.
Hotarere aga

HOTARAREA NR. 001/18.09.2013

a adunarii generale a asociatilor__________, cu sediul in ______,_______________, ap. ______,inmatriculata la Registrul Comertului sub nr._________, CUI___________.
Adunarea generala a asociatilor s-a intrunit in conformitate cu prevederile legii 31/1990, republicata. La adunarea generala participa urmatorii asociati:
Sima Cristian Alexandru – nascut in _______ la data de ______, cetatean roman, domiciliat in ____________________________________, posesor al BI seria ___________, eliberat de________________________________________,
Craciunoiu Ionut Alin – nascut in _______ la data de ______, cetatean roman, domiciliat in ____________________________________, posesor al BI seria ___________, eliberat de________________________________________,
Ionele Corneli Marian – nascut in _______ la data de ______, cetatean roman, domiciliat in ____________________________________, posesor al BI seria ___________, eliberat de________________________________________,
Adunarea este statutar constituita, fiind prezenti asociatii, reprezentand 100% capitalul social.
Cu prilejul acestei Adunari Generale, noi, asociatii, am hotarat urmatoarele:

1. Retragerea asociatului Craciunoiu Ionut Alin si cedarea celor 7 parti sociale in valoare totala de 70 lei, reprezentand 33,3% din capitalul social, lui Manolache Petre Andrei, nascut in ___________________, cetatean roman, domiciliat in_________________________________________, posesor al BI seria _________________nr. _______________, eliberat de_____________________ la data de _________________.
Acesta mentioneaza ca nu are nicio pretentie la bunuri si se retrage de buna voie.
Semnaturi:

Sima Cristian Alexandru
Ionele Corneliu Marian
Craciunoiu Ionut Alin



Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Andrei_leon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Goran , Consilier juridic 17:01, 12 Mai 2014
din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa aveti si ctr de cesiune parti sociale, pt ca in haga nu aveti specificat drepturile si obligatiile cedentilor si cesionarilor
aveti in link tot ce trebuie facut cu privire la cesiunea partilor sociale [ link extern ]
trebuie depus contractul de cesiune , chiar in original .
plus specimene de semnatura ale noilor asociati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune pinkulin pinkulin Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un model de contract de cesiune. Sintem patru asociati intr-un S.R.L. dintre care unul este cetatean strain. Am hotarit ... (vezi toată discuția)
Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl? Trasor Media Trasor Media As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune snc liliana v liliana v buna ziua, cum se face cesionarea catre o terta persoana intr-o societate in nume colectiv. aveti niste formulare? multumesc (vezi toată discuția)