avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Economist angajat si liber profesionist - e posibil ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Economist angajat si liber profesionist - e posibil ?

Buna ziua !
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: o persoana care are calificarea de expert contabil ( si este inscrisa in tabloul CECCAR ) angajata fiind intr-o societate cu contract de munca cu timp partial, daca vrea sa semneze bilanturile altor societati comerciale ce poate face ?
a) sa se declare ca si liber-profesionist la ANAF
b) sa se constituie ca si PFA
Care dintre cele doua variante este compatibila cu calitatea de salariat deja existenta ( conform logicii mele, liber profesionist implica practicarea profesiei pe cont propriu, fara angajare - ma insel cumva ? ) ?
Ce pasi tb sa parcurga pt infiintarea PFA sau a statutului de liber-profesionist?
Ce declaratii tb depuse ?
Multumesc anticipat pentru ajutor!

Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
iolanda76ada, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa pt contabilitate primara? cristinamarcu cristinamarcu Am terminat o facultate in domeniul contabilitatii, si as vrea sa tin contabilitatea unor srl-uri, dar nu stiu daca am voie. Am inteles ca trebuie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Firma de contabilitate fifi58 fifi58 pentru deschiderea unei firme de contabilitate , este necesar ca administratorul firmei sa fie membru CECCAR ?? dar pentru PFA ?? (vezi toată discuția)
Exista si alta optiune in afara de pfa pentru liber profesionisti? luchid luchid Buna ziua, De aproximativ 5 ani am decis sa fiu liber profesionist. Imi doresc mult sa raman la acest statut si pe viitor iar deschiderea unui PFA nu ma ... (vezi toată discuția)