avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Exista si alta optiune in afara de PFA pentru liber ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Exista si alta optiune in afara de PFA pentru liber profesionisti?

Buna ziua,
De aproximativ 5 ani am decis sa fiu liber profesionist. Imi doresc mult sa raman la acest statut si pe viitor iar deschiderea unui PFA nu ma avantajeaza. Exista si alta optiune pt astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: luchid , utilizator 14:46, 19 Septembrie 2014
depinde de domeniu dvs. Pentru unele profesii nu este nevoie de pfa (ex medic, avocat)
Sunt programator, multumesc
in cazul dvs trebuie sa va alegeti o forma de organizare a profesiei pentru a va pastra independenta. Variantele pot fi II, PFA, SRL.
Am inteles, multumesc mult
Da, exista I.I. - intreprindere individuala. De regula o fac arendasii, comercianti, etc. Diferenta este ca PFA este persoana fizica autorizata ( calificat intr-o meserie - proiectant, arhitect, zidar, zugrav, etc.), iar I.I. este intreprindere individuala!? Spre exemplificare: Un arendas isi face I.I. si ia in arenda terenuri si alte bunuri nobile sau imobile, pentru a le exploata. El nu este de meserie "arendas" ca zidarul, zugravul, etc. si serviciile pe care le executa le face cu alti meseriasi: tractoristi, muncitori agricoli , mecanici agricoli etc. Sper ca ai inteles diferenta. Pentru PFA trebuie sa fii calificat intr-o meserie si vei practica doar lucrarile specifice meseriei (exista un nomenclator cu coduri pe activitati), iar pentru I.I. nu-ti trebuie nici o meserie pentru activitatile pe care le vei face. Este exclus S.R.L. asta este o societate cu raspundere limitata, insa e complicata, iti trebuie - pe langa sediu social, capital social, statut , contabilitate in partida dubla - contabil autorizat pentru balantele lunare, bilanturile anuale si raportarile semestriale, etc. Mai exista societatea in comandita simpla sau in comandita pe actiuni si, nu in ultimul rand, exista S.A. - societate pe actiuni. Vezi in nomenclatorul de coduri daca exista activitatea de programator si daca da, fa-ti un PFA, daca nu, fa-ti un I.I. cu activitati inrudite. Sa ai o seara buna si succes in afaceri!
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
marinpreda, utilizator

Alte discuții în legătură

Activitati - persoana fizica autorizata mihpred mihpred aici am aflat mai multe detalii despre statutul de persoana autorizata, insa ma intereseaza si activitatile pe care le pot autoriza ... spre exemplu: it, ... (vezi toată discuția)
Pfa? Aleahim21 Aleahim21 Va rog, ajutati-ma cu o sugestie. Este vorba despre o persoana, care vrea sa devina PFA sau sa se autorizeze ca Intreprindere Individuala. Pana in prezent a ... (vezi toată discuția)
Obiecte pfa impozitare sistem real Alexandru8899 Alexandru8899 1. PFA este impozitat si altfel decat prin cota de 16% pe venitul realizat? Este considerat si un impozit pe dividende in cazul PFA-ului? 2. Pentru cate ... (vezi toată discuția)