avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... activitati - persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

activitati - persoana fizica autorizata

aici am aflat mai multe detalii despre statutul de persoana autorizata, insa ma intereseaza si activitatile pe care le pot autoriza ... spre exemplu: it, programator ...domeniul este foarte vast si atunci iti trebuiesc certificari?, de unde pornesti si unde te opresti ...in functie de diploma? scrie programator sau poate scrie analist programator sau la fel matematician, operator, inginer ...exista cumva o clasificare sau se merge dupa CAEN ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Mihai , utilizator 18:47, 21 August 2008
eu m/am autorizat in martie 2006 si atunci erau doar cateva activitati pe care le puteau desfasura PFA-urile. am inteles ca acum s/a modificat legea si ca se pot autoriza aproape toate activitatile codate in CAEN. oricum, o conditie esentiala este ca trebuie sa dovediti ca sunteti calificat ( diplome/certificate/atestari etc.) sa desfasurati activitatea CAEN aleasa. ca sa va inregistrati ca PFA trebuie sa treceti pe la Primarie si acolo eu am primit informatii/lamuriri suficiente.
succes!
buna ziua tuturor. sunt persoana fizica autorizata din 2005. codul CAEN pe care mi l-am ales este inrudit cu ceea ce fac de fapt si asta pentru ca specialitatea consultanta, cod 7420 incepand cu legea 300/2004 a fost interzis pentru persoane fizice autorizate. am inteles ca de anul acesta s-a renuntat si ca s-a revenit la situatia de dinainte de legea 300 cand aproape toate codurile erau admise si pentru pfa.
La primaria sector 3 n-au aflat nimic despre asta si au refuzat sa inscrie in autorizatie si acest cod.

Intrebare: apare undeva un nomenclator NOU oficial cu noile adaugiri pentreu PFA asa cum a fost publicat nomenclatorul vechi in Normele metodologice de aplicare a legii 300/2004, astfel incat sa poata fi purtata o discutie cu cei de la Primarii?
buna ziua

Eu "profesez" de anul trecut de cand am terminat conservatorul ca liber profeisonist. Multa lume imi spune ca ar fi bine sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata! ce presup7une acest lucru...? ma puteti ajuta?
Buna ziua,
as dori sa aflu in ce conditii se elibereaza o "declaraţie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea ca pfa in conditiile OUG 44/2008", de catre primarul unei localităţii mari , pentru o persoana de etnie rroma care exercita o meserie traditionala de confectionat si reparat jgheaburi si burlane, daca respectiva persoana nu are niciun fel de calificare si nu are decat cateva poze si declaratii ale unor persoane pentru care a lucrat, iar meseria a deprins-o din familie. Cum demonstreaza ca i se poate elibera acea declaratie ??
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata oana cambera oana cambera As dori sa stiu ce trebuie sa fac si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a lucra ca persoana fizica autorizata. (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa nazdravan nazdravan buna seara as vrea sa lansez o revista cu scop publicitar (veniturile vor fi din vanzare spatiu publicitar nu din vanzare) si as vrea sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Aplicarea diferita a legii jack electro jack electro E vorba de legea 300/2004, si anume de celebrul deja cod CAEN 7420 care se refera la activitati de inginerie si consultanta. Pentru PFA, la Primaria sect.3 si ... (vezi toată discuția)