avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale APLICAREA DIFERITA A LEGII
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

APLICAREA DIFERITA A LEGII

E vorba de legea 300/2004, si anume de celebrul deja cod CAEN 7420 care se refera la activitati de inginerie si consultanta. Pentru PFA, la Primaria sect.3 si la cea din Ploiesti se admite acest cod la infiintarea PFA. In schimb primaria sect. 3 sustine ca acest cod este scos din lege si nu este valabil pentru PFA.
De asemenea pentru reinnoirea autorizatiei PFA Primaria sector 3 solicita o taxa de circa 50 RON pe cand Primaria sector 2 nu solicita nici o taxa.
S-a mai discutat pe acest forum despre codul CAEN 7420 si nimeni dintre juristi nu a putut da un raspuns. In tara asta nu exista o lege unica pentru toti? Chiar depinde de norocul pe care-l ai sa domiciliezi intr-un anume loc ca sa-ti poti exercita legal meseria? poate de data asta va raspunde totusi cineva.Presupun ca trebuie discutat pe undeva la Ministerul Muncii cu juristii de acolo care pot interpreta legea. Dar ce facem cu primariile care sunt un fel de stat in stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 16 Februarie 2007
codul CAEN 7420 nu este scos...nu etse pentru prima data cand un act normativ se aplica in stiluri diferite in multe locuri.
este o situatie asemanatoare cu cea codul CAEN privind activitatile juridice.
Taxele de autorizare pot diferi de la primarie la primarie, aici Consiliul local stabileste taxele si impozitele locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata anonim anonim Daca am terminat ASE-ul Facultatea de management in urma cu 15 ani si am diploma de economist, pot deveni PFA cu autorizatie de "Consultanta pentru ... (vezi toată discuția)
Activitati - persoana fizica autorizata mihpred mihpred aici am aflat mai multe detalii despre statutul de persoana autorizata, insa ma intereseaza si activitatile pe care le pot autoriza ... spre exemplu: it, ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata oana cambera oana cambera As dori sa stiu ce trebuie sa fac si ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a lucra ca persoana fizica autorizata. (vezi toată discuția)