buna ziua,
sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal.
salariul brut este de 1700 lei.
ce este mai avantajos-concediul medical sau de risc maternal?
ce suma primeste pt fiecare caz in parte?
multumesc,
Procentul de indemnizatie este in functie de Codul de indemnizatie de asigurari sociale de sanatate:
01 Boala obisnuita ..... 75%
02* Accident in timpul deplasarii la/ de la locul de munca ..... 100% / 80%
03* Accident de munca ..... 100% / 80%
04* Boala profesionala ..... 100% / 80%
05 Boala infectocontagioasa din grupa A ..... 100%
06 Urgenta medico-chirurgicala ..... 100%
07 Carantina ..... 75%
08 Sarcina si lauzie ..... 85%
09 Ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani sau copil cu handicap pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani ..... 85%
10 Reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru ..... Fara a depasi 25% din baza de calcul
11 Trecerea temporara in alta munca ..... Fără a depasi 25% din baza de calcul
12 Tuberculoza ..... 100%
13 Boala cardiovasculara ..... 75%
14 Neoplazii, SIDA ..... 100%
15 Risc maternal ...... 75%
m-ar fi ajutat daca mi-ati fi spus concret ce suma i se cuvine pt fiecare caz in parte-concediu medical sau concediu de risc maternal. in ambele cazuri vorbim de 75 % din venitul brut sau net?
1. Toate indemnizatiile pentru concediu medicale au la baza veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care se intra in concediu medical.
2. - Si concediul medical obisnuit si concediul de risc maternal se acorda de catre medic in functie de starea de sanatate a fatului si/sau a mamei.
- Nu suntem noi in masura sa va spunem care din ele este mai avantajos.
acum am o alta problema. am fost sunata de la munca ca nu mi se poate deconta medicalul pt ca medicul de familie e de la opsnaj si eu nu. si ca trebuie sa ma inscriu si eu la opsnaj.....medicul de familie zice ca nu are nicio treaba , ca toti banii se vireaza intru-un singur loc. cum trebuie sa fac? sunt in ceata.