avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare D200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare D200

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati la completarea declaratiei 200
Cum trebuie sa o completez venitul brut din chirii la un contract de inchiriere care are stabilita o chirie de 400 eur/luna, care este cursul valutar ?
Venitul din chirii nu se determina in sistem real.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: contawest , utilizator 12:35, 13 Mai 2014
Buna ziua!
Valoarea venitului brut reprezinta suma obtinuta prin inmultirea a celor 400 euro cu, cursul valutar din ultima zi a fiecarei luni din perioada de impunere.
De ex.: ianuarie=400 euro x 4,5=1800 lei, februarie= 400 x 4,3=1720, ..... , venit brut=1800+1720+....=3520 lei.
Si in completare, puteti opta de la inceputul anului daca doriti sa fiti impozitat pe sistem real sau pe sistemul clasic prin care din brut vi se scade o cota forfetara de 25%.
Va multumesc pentru raspunsuri
Dar in situatia in care am 2 contracte din chirii in lei si unul in valuta declar in D200 numai venitul din chirii stabilit in valuta?
Le declarati pe toate dar de platit suplimentar va va veni prin decizia de impunere doar pentru cel in valuta pentru ca acolo e vorba de diferenta de curs.

Alte discuții în legătură

Depunere declaratie 200 daca am depus deja declaratia 220 flavius1980 flavius1980 Buna ziua, Problema 1: Sunt angajat cu CIM pe perioada nedeterminata pt care primesc un salariu fix. In plus, incepand cu august 2012 obtin venituri din ... (vezi toată discuția)
Regularizare la declaratia 200 retroactiva pitig pitig Buna ziua! Am inchiriat o casa unei firme, am depus deja declaratia 200 iar acum mi-a sosit o regularizare de 400 ron, fapt pentru care sunt in situatia de a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor adriana.r adriana.r Sunt PF. Realizez venituri dintr-un contract de inchiriere, Chiria lunara datorata de chirias este de 1000 de euro si se plateste in contul meu bancar, [b]in ... (vezi toată discuția)