avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regularizare la declaratia 200 retroactiva
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regularizare la declaratia 200 retroactiva

Buna ziua! Am inchiriat o casa unei firme, am depus deja declaratia 200 iar acum mi-a sosit o regularizare de 400 ron, fapt pentru care sunt in situatia de a nu intelege, din ce am citit pe internet doar cine are cinci contracte plateste acea cota de 16% eu nu am decat un contract. Ce pot face in aceasta situatie_ Este legal sau nu? Va rog sa ma indrumati ce am de facut. Multumesc anticipat!
Raspunsul lor a fost ca primesc chiria in euro dar calculul a fost facut dupa valoarea euro de la ei de la sectia financiara!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:44, 1 Aprilie 2014
Pentru spatiul inchiriat se plateste impozit. Ce care au peste 5 contracte trebuie sa tina contabilitatea in sistem real.
Este foarte corect indicatia pe care v-au dat-o ei.
Treaba cu cele 5 contracte nu are legatura cu cazul in discutie.
Daca ati fi avut contractul de inchiriere incheiat cu valoarea lunara a chiriei fixe, in lei, nu mai depuneati D200 si nu se discuta de regularizare la sfarsitul anului. Asa, pentru ca aveti venitul din chirie in euroi, se pune problema depunerii D200, asa cum ati si depus-o, iar regularizarea se face fata de ce ati declarat ca venit estimat la inceput prin D220.
MULTUMESC PENTRU RASPUNS, DAR TOT NU IMI ESTE CLAR DEOARECE EU NU AM DEPUS DECAT DECLARATIA 200 CASA ESTE INCHIRIATA DE 4 ANI DEJA IAR CHIRIA ESTE IN EURO DAR DECLAR IN LEI DUPA COTATIA LOR ULTIMA ZI DIN FIECARE LUNA A ANULUI .
Platile anticipate se fac la un curs iar D200 se face la alt curs.

Daca diferenta e favorabila, platiti o diferenta de impozit ca si cum ati incasat tot anul la cursul din ultima zi. Daca diferenta e defavorabila, aveti de incasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
P.f.a. cu minus pe incasari IrinaMona IrinaMona P.F.A. cu angajati care are pierdere mai depuna D200 sau D220? (vezi toată discuția)
Taxe anaf la venitul din arenda Aurelian1974 Aurelian1974 Buna Ziua Ma numesc S.A.Sotia mea are in proprietate cca 4 ha pamint care a fost dat in arenda in baza unui contract in anul 2010. In baza acestui contract ... (vezi toată discuția)