Buna Ziua
Ma numesc S.A.Sotia mea are in proprietate cca 4 ha pamint care a fost dat in arenda in baza unui contract in anul 2010. In baza acestui contract sotia primea anual valoarea in bani a 500 kg productie / ha.
in cursul acestei saptamini a sosit o instiintare de la ANAF prin care eram anuntati ca in cursul anului 2012 si 2013 a realizat "venituri din cedarea folosintei bunurilor" si ca trebuie sa se prezinte la ANAF pentru a depune , formularul 200.
Sotia se incadreaza la punctul in care nu are obligatia de a depune aceasta declaratie ( formularul 200 ? ) din INSTRUCŢIUNI
privind completarea şi depunerea formularului 200
"Declaraţie privind veniturile realizate din România", cod 14.13.01.13
Ceputem face ? va Multumesci
Da. A fost acea perioada in care arendasul trebuia sa-si declarare prin d200 si sa-si plateasca singur impozitul pe venitul incasat din contractul de arenda. Apoi s-a schimbat prevederea din codul fiscal si acum arendasul retine impozitele si le plateste el la stat in numele proprietarului. Mergeti cat mai repede pentru ca se pun si penalitati.
Impozt pe venit
OVANISIAN
am dat in arenda 1 ha de pamint ,in anul 2010,pentru care am incasat o suma de bani in baza contractului incheiat cu cel caruia i-am dat pamintul in ... (vezi toată discuția)