avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cui ma adresez si in cat timp pot depune contestatia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cui ma adresez si in cat timp pot depune contestatia la rezolutia procurorului?

Buna ziua! Cu cateva luni in urma,am postat o intrebare "inselaciune sau abuz de incredere" si am depus o plangere penala,in urma careia,desi existau probe,inclusiv metodele volosile si martori am fost singura audiata,reclamantului neluandu-se declaratie,care a fost clasata ,pe motiv ca nu este o act penala,ci civila.Cui si in cat timp pot depune o contestatie la rezolutia data de procuror? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 16:36, 13 Mai 2014
ART. 339 c.p.p.
Plângerea împotriva actelor procurorului
(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.
(2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului şef de secţie al parchetului ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcţiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.
#M2
(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
#B

(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor, actelor sau măsurilor nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.
in 20 de zile de la comunicarea ordonantei de clasare, se adreseaza prim procurorului.

o puteti depune personal si la procurorul de serviciu sau transmite prin posta cu recomandata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta procuror incalcare cod penal gdima gdima Buna ziua, Am nevoie sa stiu ce demersuri pot sa fac in cazul in care procurorul a emis ordonanta cu incalcarea prevederilor unui articol din codul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta clasare costel58 costel58 In urma comunicarii unei ordonante prin care s-a dispus clasarea unui dosar penal , am depus o plangere catre prim-procurorul Parchetului impotriva acestei ... (vezi toată discuția)
Se poate adresa plangerea impotriva rezolutiei de nup a parchetului catre dna? catinf catinf Buna ziua. Vreau sa fac plangere impotriva unei rezolutii a Parchetului de NUP in calitate de persoana interesata/succesor. Pot adresa plangerea prim ... (vezi toată discuția)