avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Solicitare acte inainte de informare
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Solicitare acte inainte de informare

Procedura e inceputa si inca informarea nu e neconstitutionala pana la publicarea in M.O.
Intrebare- maine este programata sedinta de mediere paratul este din alta tara si abia inainte cu o zi trimite mail mediatorului prin care spune ca nu se opune medierii dar ca vrea acte sa vada ca cine l a chemat la mediere are acest drept, intreaba care e situatia actuala a proprietatii care face obiectul medierii ...(obiectul medierii este iesirea din indiviziune-apartament cu plata sulta aspect precizat clar in invitatie) si ca mediatorul sa -i trimita aceste acte si apoi rapunde ce si cum cu invitatia. Mie mi se pare un refuz....deoarece este invitat la informare, mediere...etc. Plus ca nu a respectat termenul dat de mediator,el inainte cu o zi de mediere pune conditii ca sa accepte sau nu invitatia, ca de venit nu se mai poate pune problema sa ajunga din tara din care locuieste.
voua cum vi se pare?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:46, 16 Mai 2014
Mediatorul in cazul acesta, dupa stiinta mea, este obligat ca, in cele 15 zile impuse de lege, sa mai faca o a doua convocare a paratului si, daca nici atunci nu se prezinta, se considera "esuata" incercarea de mediere, eliberandu-i-se reclamantului procesul verbal de informare asupra avantajelor medierii....pana atunci poate se publica si Decizia Curtii Constitutionale si nu mai are nevoie reclamantul nici de procesul-verbal respectiv!
Daca partea care a investit mediatorul, nu isi da acordul in scris, in privinta comunicarii catre cealalta parte a anumitor inscrisuri, mediatorul nu poate trimite decat invitatia la mediere. Obiectul conflictului trebuie detaliat in invitatie, pentru a nu lasa loc interpretarilor.

Art. 32

Mediatorul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor de care ia cunostinta in cursul activitatii sale de mediere, precum si cu privire la documentele intocmite sau care i-au fost predate de catre parti pe parcursul medierii, chiar si dupa incetarea functiei sale.


Incalcarea articolului urmator atrage raspunderea disciplinara a mediatorului.

Art. 35

Mediatorul este obligat sa restituie inscrisurile ce i-au fost incredintate de parti pe parcursul procedurii de mediere.
Nu există obligativitatea, ci doar facultatea trimiterii unei a doua invitații, @mmonceanu.
Ramona, medierea este o procedură flexibilă, astfel, dacă partea solicitată și-a exprimat, chiar mai târziu, intenția studierii acelor acte, dacă partea solicitată este de acord să mai acorde un răgaz părții solicitate, nu este o problemă.
Dacă va dori medierea totuși, poate fi reprezentat, cu procură specială dată unei persoane sau unui avocat.
@Ramona24 Ati deschis procedura de informare sau de mediere? Sunt putin diferite din privinta a demersurilor mediatorului. In mod normal mediatorul nu retine si nu parcurge documente ale partilor decat in cadrul sedintei de mediere, asa ca ceea ce cere cel pe care l-ati delegat pe mediator sa-l invite nu se poate realiza. Din nou, ati spus ca si informare si mediere. Pentru informare, mediatorul nu transmite decat odata invitatia conform art. 43 iar daca cel pe care l-a invitat nu raspunde explicit cu DA sau NU in privinta acceptarii medierii, sau, macar sa motiveze imposibilitatea sa de a se prezenta la sedinta de informare, invitatia se considera neacceptata si mediatorul poate elibera un Proces Verbal de Informare pentru dvs. Daca s-a facut o invitatie la mediere, asa cum spunea si mmoceanu, mediatorul este obligat sa reprogrameze sedinta pentru o alta zi si sa ii transmita partii o noua invitatie. De aceasta data, daca celalalt nu intelege sa accepte sau sa refuze medierea in mod explicit, mediatorul va va elibera un Proces Verbal de Inchidere a Medierii cu mentiunea ca medierea a esuat. Daca partea adversa accepta medierea dar nu se prezinta la al doilea termen dat, se intampla la fel ca mai sus: inchiderea medierii cu esuare. Cum am spus, depinde ce procedura ati deschis de fapt.
FlaviaGazdovici a scris:

@Ramona24 Ati deschis procedura de informare sau de mediere? Sunt putin diferite din privinta a demersurilor mediatorului. In mod normal mediatorul nu retine si nu parcurge documente ale partilor decat in cadrul sedintei de mediere, asa ca ceea ce cere cel pe care l-ati delegat pe mediator sa-l invite nu se poate realiza.


Nu exista doua proceduri ci una singura: procedura de mediere. Informarea e doar o prima etapa din cadrul procedurii de mediere, urmand ca ulterior, daca partile sunt de acord si semneaza contractul de mediere, sa se solutioneze conflictul.
Un mediator trebuie sa verifice actele pentru a-si da seama daca conflictul exista si poate face obiectul unei proceduri de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)
Mediere si certificat de informare? Ramona24 Ramona24 Buna seara, Dupa o lunga si aprope sigura mediere in care partile au dat dovada de bunavointa....in ultimul proces verbal de sedinta au stabilit ... (vezi toată discuția)