avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier cu victima si parasirea locului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier cu victima si parasirea locului accidentului

Buna ziua am si eu un caz din data de 23.02.2014 , accident rutier cu victima si parasirea locului accidentului. Accidentul sa produs seara in jurul orei 19:30 am loit un om beat cu oglinda si apoi am plecat crezand ca e doar oglinda , m-am panicat foarte tare de asta nici nu am stat la fata locului ... in acest timp deja venise ambulanta pe drum catre locul accidentului .Am mers in dimineata de 24.02.2014 si m-am denuntat singur la care mi sa luat proba de alcool si a esit 0 , si o proba de sange , am dat declaratie cum sa intamplat mi sa eliberat o doada fara drept de circulatie dupa care a trebuit sa astept ca victima sa isi retraga plangerea . Victima nu a mai depus plangere ca m-am inteles cu el la o suma de bani . Iar inainte de pasti cu o saptamana am fost chemat sa mai semnez inca ceva asta fiind cred ca finalizarea dosarlui sau can asa ceva si la urma mia zis ca partea cu victima mia cazut si mi-a mai ramas doar parasirea locului accidentului , iar de atunci nu mai stiu nimica , ce se a intampla ? am vreo sansa la permis ? ce ar trebui sa fac de acum sa mearga lucrurile mai bine si mai repede daca se poate ? Va multumesc !
Daca s-a sesizat politia e greu cu permisul.
Pana nu se finalizeaza cazul...
Daca iese rau se va anula permisul si veti avea si cazier.
Ar fi bine sa aveti avocat sa se intereseze de caz.
Aveti nevoie de aparare calificata pentru o analiza a cauzei, conform noilor reglementari in materie penala procurorul are posibilitatea sa dispuna renuntarea la urmarire penala când, în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
Mai aveti posibilitatea in faza de urmarire penala sa incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei unde trebuie obligatoriu sa fiti asistat de avocat, prin care sa ajungeti la o intelegere cu procurorul asupra felului şi cuantumului, precum şi forma de executare a pedepsei ori in cazul fericit a soluţiei de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei care pentru dvs ar insemna ca permisul sa nu se mai anuleze.

ART. 338 c.p.
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Aaa da inteleg dar m-am predat singur la politie in 12 ore adica peste noapte a doua zi , si nu am mai aut pana acum antecedente penale , sau de orice fel .
Domnul Razan iti multumesc mult pentu aceste informatii deci as mai putea aea o sansa la permis ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Vlad26, utilizator
Sansa mai aveti si v-am aratat in ce situatii, o eventuala condamnare ar fi o problema pentru dvs nu anularea permisului, asa ar trebui sa va ganditi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului Exlicit Exlicit Un amic a fugit de la locul unui accident care s-a soldat cu pagube materiale pentru victima , nu foarte grave , pateste ceva daca a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)