avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere minor la iesirea din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere minor la iesirea din tara

Am obtinut suplinirea consimtamantului la trecerea frontierei,am pasaport pt minor,problema este ca tatal copilului a scos un duplicat al certificatului de nastere si spune ca acela pe care il am eu,cel original,devine nul.La trecerea frontierei imi va verifica certificatul de nastere?sa scot si eu alt duplicat?

Si inca o intrebare,trebuie sa traduc hotararea de suplinire in engleza?cand voi reveni in Romania,imi vor cere hot de suplinire tradusa?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:40, 14 Mai 2014
Nu trebuie sa traduceti hotararea si nici nu va trebuie certificatul de nastere.
Calatorie placuta !
Faptul ca s a scos un duplicat dupa certificatul de nastere, asta nu inseamna ca devine nul primul.
Nu aveti de ce sa traduceti hotararea trebuie sa o aveti la dvs cand iesiti din tara cu minorul,la politia de frontiera, odata scos copilul din tara nici o alta autoritate nu va intreaba de altceva...
Multumesc pt raspunsuri,m-ati salvat de niste drumuri
Poate va ajuta [ link extern ]
Multumesc,dar aveam nevoie de lamuriri raportat exact la cazul meu,ca am intrat si eu pe site-ul acesta,dar nu spunea nimic despre duplicatul cert. de nastere......

Alte discuții în legătură

Pot sa scot copilul din tara fara acordul tatalui? roberta-daria roberta-daria in cazul in care copilul imi este incredintat mie prin hotarare judecatoreasca si in sentinta de divort,tatal copilului nu are nici drept de vizita,va rog ... (vezi toată discuția)
Traducerea sentintei de divort pentru calatorie cu copil minor in strainatate aleirbag aleirbag Este necesara traducerea sentintei de divort ( din care rezulta incredintarea minorului, mamei ), pentru a putea merge in vacanta mama impreuna cu minorul in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa ContSters241037 ContSters241037 sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)