avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa

sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu copilul minor, tinand cont ca redactarea hotararii judecatoresti poate dura chiar si luni bune??
hotararea judecatoreasca defintivia si irevocabila astfel ca certificatul de grefa ????
Nu se poate. Aveţi nevoie de hotărâre, cu menţiunea că a rămas definitivă. Asta doar in cazul in care obţineţi custodie unică, ptr custodie comună aveţi nevoie de acordul in formă autentică al celuilalt părinte.
deci certificatul de grefa din care sa reiasa solutia data de catre judecatorie, nu imi este de nici un ajutor in cazul in care doresc sa ies din tara? exista vreo modalitate de a urgenta eliberarea hotararii judecatoresti??
Dupa redactarea hotararii judecatoresti, aceasta este comunicata partilor si se da termen de apel, 15 zile de la comunicare.
Daca se face apel, urmeaza noi termene, alte sentinte si drept de recurs pentru cel nemultumit-alte termene, amanari, vacanta judecatoreasca, etc.
Deci mai dureaza...

Daca aveti o oferta de vacanta, un eveniment important la care doriti sa participati cu minorul, fie cereti acordul parintelui necustodian, fie cereti, prin instanta, suplinirea semnaturii parintelui, dar trebuie sa dovediti ca respectivul nu vrea sa-si dea acordul cu reavointa.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Martonze, utilizator
Nu, veti iesi din tara impreuna cu minorului numai dupa ce veti obtine o hotarare definitiva si irevocabila, hotarare care va trebui legalizata cu aceasta mentiune.
In temeiul hotararii legalizate veti putea proceda la efectuarea formalitatilor necesare obtinerii pasaportului pentru minor.
Daca hotararea dvs. nu va fi redactata in 30 de zile de la pronuntare, aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, prin care sa solicitati urgentarea redactarii hotararii.

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Poate fi adus de bunici un copil cu pașaport britanic din românia în uk fără procura de la părinți? Silvia.M Silvia.M Bună ziua. Poate fi adus un copil de 2 ani, cu pașaport britanic, însoțit de bunici, dar fără procura, din România în Anglia? Sau se poate face o ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate daniela1171 daniela1171 sunt divortata si am o fata de 11 ani ,intrebarea mea este daca as vrea sa plec intr o excursie in strainatate cu fata ce acte am nevoie .Este necesar acordul ... (vezi toată discuția)