avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... speta juridica - inspectii fiscale contestate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

speta juridica - inspectii fiscale contestate

Pe un caz, cu o firma mica, in urma unei inspectii fiscale, s-au calculat niste sume datorate bugetului de stat (tva-uri, profit). Acestea au fost platite de catre firma dar s-a depus si contestatie la comisia de contestatii a ANAF.

Contestatia a fost admisa partial. Practic "a desfiintat raportul de inspectie fiscala" a constatata ca 50% din sumele mentionate acolo au fost gresite si a cerut si o noua inspectie fiscala.

Intrebare: Inspectia fiscala, daca vine si face verificarile, iar din calculele rezultate reiese ca 80% din suma anterioara n-a fost corecta, exista vreo lege care il opreste pe inspector sa finalizeze inspectia cu sume de restituit mai mari decat cele stabilite de comisia de contestatii ?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 09:47, 15 Mai 2014
Art. 216 Soluţii asupra contestaţiei Cod proc. fiscala

(1) Prin decizie contestaţia va putea fi admisă, în totalitate sau în parte, ori respinsă.

(2) În cazul admiterii contestaţiei se decide, după caz, anularea totală sau parţială a actului atacat.

(3) Prin decizie se poate desfiinţa total sau parţial actul administrativ atacat, situaţie în care urmează să se încheie un nou act administrativ fiscal care va avea în vedere strict considerentele deciziei de soluţionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Tva- rambursare ContSters267790 ContSters267790 impotriva raportului de inspectie fiscala prin care, practic, se respinge cererea mea de rambursare am vreo cale de atac? urmez regulile de la contenciosul ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui act administrativ ( raport de inspectie ) sabinna sabinna In urma efectuarii unei inspectii fiscale, au fost emise urmatoarele acte: - Raport de inspectie fiscala - Decizie de impunere - Dispozitie de masuri Care ... (vezi toată discuția)